Suomi, sauna ja Atom

Atom: ”Tuntuu kuin olisin palannut kotiin.”

Kaudet 2015–17 HJK:ta edustanut Atomu Tanaka eli Atom pelasi itsensä klubilaisten sydämiin. Myös HJK ja Helsinki jätti lähtemättömän jäljen Atomiin.

– Pelasin täällä kolme vuotta. Nyt tuntuu kuin olisin palannut kotiin, toteaa Atom videohaastattelussa.

Muistoista viime visiitiltä Atom mainitsee sen, miten joukkue pystyi parantamaan suoritustaan vuosi vuodelta.

– Ensimmäisenä vuotenani olimme kolmansia, toisena tulimme toiseksi ja kolmantena vuonna voitimme mestaruuden. Nostimme tasoamme joka vuosi, muistelee Atom.

HJK:n jälkeen Atom palasi Japaniin Cerezo Osakaan. Peliaikaa tuli aluksi niukasti, mutta viime vuonna hän sai peliaikaa varsin hyvin aina vaihdosta tullessaan. 

– Avauskokoonpanoon en kuitenkaan päässyt. Siinä mielessä en ollut tyytyväinen tilanteeseeni.

Atomin kotikaupunki Niigata muistuttaa pelaajan mielestä paljon Helsinkiä. Niigata on satamakaupunki ja meri on vahvasti läsnä kuten Helsingissäkin. Lisäksi ilmasto siellä on viileä ja lunta sataa talvisin usein.

– Samaa kotoisaa harmaata kuin täälläkin, naurahtaa Atom haastattelun lomassa.

Atom aloitti jalkapalloilun 10-vuotiaana kahden veljensä innoittamana. Toinen veljistä on nykyään Japanin J1 Leaguen erotuomarina. Oman uransa kohokohdasta Atomilla ei ole epäselvyyttä.

– Veikkausliigan voittaminen on ehdottomasti urani kohokohta. Japanissa ei koskaan voittanut mitään, mutta täällä pääsin juhlimaan mestaruutta.

Suomi ja varsinkin sauna on Atomille tärkeä. 

– Asuin täällä kolme hienoa vuotta ja sen vuoksi haluan kertoa japanilaisille kaikesta siitä hyvästä, mitä täällä on, kuten saunasta. Olen osallistunut moniin sauna-aiheisiin tapahtumiin Japanissa.

Videolla Atom kertoo myös, mitä on hänen uuden pelinumeronsa, 37, taustalla. Katso koko haastattelu otsikkokuvan videolta.