Taas kansa täyttää! 6500 lippua myyty perjantain VPS-matsiin

Veikkausliigan kärkijoukkueet kohtaavat Töölön aurinkoisessa illassa. 

Topi Keskinen ja pitkätukka-Lucas Lingman – katseet kohti kärkipeliä.

HJK–VPS
Pe 17.5. klo 18:00
Veikkausliiga – Bolt Arena, Helsinki

Ihana perjantai! Töölöön ennakoidaan illaksi 20 lämpöastetta, lippuja on myyty torstai-iltapäivään mennessä jo 6500 ja vastassa sarjan kärkijoukkue VPS. Yläkatsomon ollessa kiinni lippuja on siis jäljellä enää runsas tuhat. Asetelmat ovat luvalla sanoen herkulliset.

Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla 1 ja 2, ja vaikka HJK:n peli Turussa Interin vieraana oli kaukana valmiista, ovat joukkueet hyvissä asemissa myös viiden viime pelin kuntopuntarin perusteella (Hakan perässä sijoilla 2 ja 3). 

VPS maisteli viime viikolla KuPS:n vieraana pitkästä aikaa tappion karvautta. Viime kesäkuun lopun jälkeen se ehti pelata häviämättä huikeat 22 peliä. HJK:n edellisestä tappiosta, Kuopiosta sekin, on runsaat 40 päivää, mutta väliin on mahtunut liian monta eli kolme tasapeliä. 

Kysyimme Anthony Olusanyalta, mihin joukkue on tällä viikolla treeneissä hyökkäyspelaamisen osalta keskittynyt. 

Vaasalaisille runsaan 400 kilometrin matka Töölöön on perinteisesti ollut myrkkyä. Vierasvoitot ovat maakunnallinen kevätaarre, jota on taivasteltu 62 viime viime vuoden aikana tasan kahdesti: Vuosina 1962 ja 2013, molemmilla kerroilla juuri toukokuussa. 

HJK:n pelaajatilanne on edelleen hyvä, vaikka kuntoutujaosastolla ovat vielä Santeri Hostikka, Atom, Aapo Halme ja Miska Ylitolva. Lisäksi tällä viikolla Aaro Toivosen nenä murtui harjoituksissa, joten nuorelta keskikenttäpelaajalta perjantai jää väliin. Ensi viikolla Artsi on kasvomaskin kanssa taas käytettävissä.