Tähtitehdas Klubi 04 kärkimatsiin Kotkaan

Klubi 04:n sarjakausi on hivenen yli puolenvälin. Takana on 12 ottelua ja edessä 10, joista neljä kotona. Seuraava peli on loppukautta ajatellen iso peli. Klubi 04 matkustaa Kotkaan sarjaa johtavan FC KTP:n vieraaksi. Klubi 04 on vain pisteen päässä kotkalaisista. Ottelu on KTP 90 v. juhlapeli ja yleisöä odotetaan paikalle runsaasti.

Päävalmentaja Toni Koskela, kuinka tärkeä ottelu on kyseessä?

Peli on tietenkin kärkikamppailu, jossa haetaan jo asetelmia loppukaudelle. Pelejä on kuitenkin vielä paljon jäljellä, eikä lauantaina vielä ratkaista mitään. Lisäksi sarjakärki on tasainen ja siellä on mukana useampia joukkueita.

Ennen kaikkea odotan hienoa futistapahtumaa. Kotkassa on kiva pelata, koska siellä on aitoa futiskulttuuria ja katsomo elää mukana. Lauantaina on vielä kyseessä KTP:n juhlaottelu, joka tuo oman lisänsä ja katsomo on todennäköisesti kohtuullisen täynnä. Se on meidän nuorille pelaajille uusi juttu ja siitä meidän pitää osata nauttia! Toivottavasti liigan pelivapaan viikonlopun johdosta Kotkaan matkaisi kannustamaan meidänkin faneja.

Klubi 04

 

Kuinka olette valmistautuneet peliin?

Jatkoimme maanantaina harjoituksia loman jälkeen. Lähtökohtana tähänkin peliin on meidän oma tekeminen ja meille normaali harjoitusviikko. Hieman enemmän olemme katsoneet myös KTP:n pelaamista verrattuna joihinkin muihin peleihin.

Klubi 04 on nuori joukkue. Onko joukkueessa tarpeeksi kovuutta äijämäisempää KTP:ta vastaan? Mitkä ovat voiton avaimet?

KTP on toki myös fyysinen joukkue, mutta sieltä löytyy muutamia erittäin taitavia pelaajia, jotka pystyisivät pelaamaan korkeammallakin tasolla. Pallollinen peli on heidän vahvuutensa.

Kuten useimmissa muissakin peleissä, on meille oleellista pystyä kontrolloimaan pallon kanssa pelin virtaa, jonka avulla pidämme myös KTP:n avainpelaajat epämukavuusalueillaan. Meidän on oltava peruspelaamisessa ja puolustamisessa paremmin keskittyneitä, koska KTP:llä on laatua rangaista nukahduksista, joita olemme saaneet joissakin peleissä anteeksi.

Klubi 04

 

Enoch Banza debytoi Veikkausliigassa sunnuntaina PS Kemiä vastaan. Nähdäänkö hänet kentällä Kotkassa?

Oli hienoa, että Enochin erinomainen alkukausi palkittiin debyytillä. Näillä näkymin hän on myös Kotkassa mukana. Eiköhän Enoch nähdä lähiaikoina myös taas liigajoukkueen riveissä.

Ennen kaikkea se varmasti motivoi Enochia entisestään tekemään arjen isot ja pienet asiat laadukkaasti. Meillä on monta muutakin onnistujaa ja toivottavasti Enochin onnistunut debyytti motivoi myös heitä omaa vuoroa odottaessa.

Klubi 04

 

Sarjataulukko näyttää hyvältä. Millainen on puolivälin analyysisi?

Kausi on sujunut pääosin hyvin. Kesäkuussa meillä oli pieni pelillinen sekä tuloksellinen lama kolmen tasapelin merkeissä. Yhtenä syynä tähän on se, että emme ehtineet kuun aikana olemaan yhdessä kovin montaa päivää tai harjoittelemaan oman Ranskan turnauksemme ja 99-maajoukkueen Baltia Cupin tuoman pienen peliruuhkan takia.

Nyt olemme taas päässeet lepäämään ja harjoittelemaan ehjiä viikkoja. Ne ovat nuorille pelaajille vielä korostetun tärkeitä, jotta voidaan kehittyä ja pysyä hyvässä vireessä. Kuitenkin kaiken kaikkiaan, kun ottaa mukaan myös Ranskan turnauksen voiton, voi kauden ensimmäiseen puoliskoon olla tyytyväinen.

Olemme koko alkukauden olleet sarjakärjessä, joten totta kai haluamme jatkaa taistelua siitä paikasta. Haluamme voittaa jokaisen ottelun ja kehittyä peli peliltä. Sen eteen teemme joka päivä paljon töitä ja siihen meidän pitää ensisijaisesti keskittyä.

Joukkueen potentiaali on todella korkea, mutta tasaisuus on meidän haaste. Hyvän ja huonon hetken eroa pelien sisällä on saatava kapeammaksi. Tämä on tietenkin osa jokaisen nuoren joukkueen kehitysprosessia, mutta viime kädessä se, miten joukkue kauden aikana kasvaa, määrittää miten korkealla olemme syyskuun lopussa sarjan päättyessä.

Klubi 04 vs FC KTP
Arto Tolsa Areena, Kotka
La 29.7. klo 19.27