Tällainen on HJK:n eurovastustaja KR Reykjavik

KR Reykjavik on selkeästi maansa menestynein jalkapallojoukkue, joka on menestynyt sekä kotimaansa sarjassa että eurokentillä. Ensimmäisen Islannin mestaruuden KR on voittanut jo vuonna 1912, ja on sittemmin voittanut mestaruuksia keskimäärin neljä kertaa vuosikymmenessä. Viime vuoden mestaruus oli 25. seuran historiassa.
  • KR näytti urheilulliselta, kurinalaiselta ja hyvähenkiseltä joukkueelta, joka osaa pelata tiivistä joukkuepeliä, Juho Rantala tiivistää.
Rantala näki voittavan joukkueen. Islantilaiset etenevät kotimaassaan neljän ottelun voittoputkessa. Viikko sitten torstaina KR voitti liigassa sarjan tyvipään Fylkirin ja viime viikonloppuna maan cupissa IBV:n vieraissa. KR pelaa vielä tulevana torstaina liigaa ennen ensi tiistain Mestareiden liigan karsintaa.
  • KR on laadukas joukkue, mutta täysin voitettavissa oleva. Jatkoon eteneminen edellyttää, että me pelaamme onnistuneet kaksi ottelua. Huonolla pelillä emme onnistu.

KR Europeleissä

Europeleissä menestys ei ole ollut samanlaista, vaikka seuralla on niitä tilillään kaikkiaan 56. Voittoja niistä on 11, tasapelejä 12 ja tappioita 33. Lähihistoriasta löytyy kuitenkin muutamia mielenkiintoisia tuloksia. Kauden 09-10 Eurooppa-liigassa KR onnistui yllättämään sveitsiläisen FC Baselin tasapelillä ensimmäisessä ottelussa, toisessa yllätys tyrehtyi ja Basel meni jatkoon 3-5 yhteistuloksella.

Viime vuoden Eurooppa-liigassa KR kukisti Slovakian suurimman seuran Žilinan, joka ainakin UEFA:n seurajoukkuerankingissa on islantilaisia peräti 250 sijaa ylempänä.
Ensi tiistaina rikotaan myös yksi seurahistorian merkkipaalu: HJK ei ole vielä koskaan virallisissa eurooppalaisissa seurajoukkuekilpailuissa kohdannut islantilaista joukkuetta. 

Hyviä yksilöitä

Muutamia varteenotettavia yksilöitäkin islantilaisten riveistä löytyy, muun muassa Jani Vianderin kanssa samaan aikaan Englannin Stokessa 2000-luvun alussa pelannut keskikenttä Bjarni Guðjónsson.
  • Hän on joukkueen kokenein, mutta edelleen erittäin taitava pallonkäsittelijä ja syöttelijä heidän keskikentällään.
Jallun papereihin jäi myös merkintä laitalinkki Óskar Örn Haukssonista. Hän on Rantalan mukaan selkeä etenijä joukkueen vasemmalla laidalla, nopea ja hyvä keskittäjä.

Jos HJK:lla on ollut viime kierroksilla liigassa loukkaantumishuolia, on niitä ollut jonkin verran myös islantilaisilla. KR:n ja Islannin liigan tämän hetken paras maalintekijä Kjartan Finnbogason on ollut pari ottelua sivussa, joskin hänen odotetaan tekevän paluun kentille tulevana torstaina. Myös tärkeä pelaaja, walesiläinen Rhys Weston, on kärsinyt loukkaantumisista.

Molemmissa otteluissa onnistuttava

Rantala uskoo omaan joukkueeseensa, vaikka korostaa että molemmissa otteluissa on onnistuttava.

– Saamme nyt ehjän treeniviikon tähän alle, mikä on tietenkin hyvä asia. Toivottavasti myös muutama loukkaantunut pelaaja pääsisi viikon aikana kuntoon. Tulemme varmasti käymään aika tarkkaan läpi vastustajaa ja heidän pelaajiaan, mutta olen luottavainen, että hyvällä onnistumisella olemme otteluparissa vahvoilla.

Europeleissä kotietu on aina merkittävä, vaikka eivät missään tapauksessa ole ratkaisevia. HJK pääsee pelaamaan tutulla Sonera Stadiumilla, mutta Reykjavikissä odottaa erilaiset olosuhteet.

– Stadion on siellä pieni, mutta kenttä todella iso, joskin hyvässä kunnossa. Ehkä selkein haaste on se, että ottelu alkaa Suomen aikaa kohtalaisen myöhään, 22.15.