Tapahtui tänä päivänä vuonna 2010

HJK täyttää 115 vuotta vuonna 2022. Sen kunniaksi muistelemme tällä palstalla vanhoja, hienoja hetkiä. Tänään vuorossa on Valtteri Morenin haastattelu HJK TV:ssä ennen TPS:n kohtaamista Liigacupissa vuonna 2010.

Katso Valtteri Morenin haastattelu vuodelta 2010!

5.3. Tapahtui tänä päivänä vuonna 2010 

Videolla vielä Veikkausliigadebyyttiään odotteleva – tuolloin 18-vuotias – Moren kommentoi olevansa tyytyväinen päästyään pelaamaan Liigacupia ja toivoi pelejä tulevan vielä lisääkin. Näin seitsemän Suomen mestaruutta ja 112 Veikkausliiga-ottelua myöhemmin on turvallista sanoa, että kyseinen toive toteutui. Moren on voittanut Suomen mestaruuden jokaisella Veikkausliiga-kaudellaan, lukuun ottamatta kautta 2015. Tuolloin hän siirtyi kesken kauden Belgian pääsarjaan Waasland-Bevereniin – ja Klubi jäi ilman mestaruutta.

Haastatteluun liittyvässä ottelussa HJK kävi hakemassa 2–1-vierasvoiton Kupittaalta. Ottelun avausmaalin 43. minuutilla iski Rafinha, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon Erfan Zenelin loistavasta läpisyötöstä ja kiersi TPS:n maalivahti Jani Tuomalan. Toisen puoliajan alussa HJK:ta kaudella 2015–2016 edustanut Toni Kolehmainen laukoi pilkulta Tepsin tasoihin.

Klubin gambialaistähti Dawda Bah otti HJK:n kuitenkin jälleen kerran reppuselkäänsä ja sinetöi 2–1-voiton laukomalla pallon puolustajan jalan sekä yläriman kautta verkkoon. TPS:n Roope Riski pääsi pelin lopussa vielä läpiajoon, mutta Klubi-vahti Ville Wallén veti pidemmän korren. Nykyään HJK:ssa pelaavista veljeksistä vanhempi, Riku, pelasi myös kaudella 2010 Tepsin riveissä mutta oli loukkaantumisen vuoksi ottelusta sivussa.

Valtteri Moren - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Valtteri Moren kiittää kannattajia HJK vs MyPa -ottelun jälkeen 13.6.2010.