Tärkeät pisteet saarelta – ”Arvokas voitto”

HJK nappasi Aapo Halmeen toisen jakson maalilla kolme pistettä Ahvenanmaalta. 

IFK Mariehamn vs HJK 1–2 (1–1)
6’ Topi Keskinen 0–1
28’ Adam Larsson 1–1
64’ Aapo Halme 1–2

HJK:n vahva kesäkuu tuli päätökseensä, kun Klubi haki sateiselta Wiklöf Holding Arenalta tärkeät kolme pistettä. Kesäkuun saldo Veikkausliigassa: neljä ottelua ja neljä voittoa.

Viime vuonna maaleja ei saarella nähty, mutta sunnuntaina ei pitkään ensimmäistä tarvinnut odottaa. Ottelun kuudennella minuutilla Georgios Kanellopoulos riisti pallon ja syötti vasemmalle Topi Keskiselle. Paljon palloja ensimmäisellä jaksolla saanut Keskinen haastoi ja sai jalan vapaaksi. Laukaus kimposi Michael Fonsellista saarelaisten maaliin.

Topi Keskinen laukoi avausmaalin.

IFK Mariehamn tasoitti kuitenkin ottelun puolen tunnin kohdilla. Eero-Matti Auvinen antoi pitkän syötön Klubin linjan taakse, jonka Adam Larsson kävi viimeistelemässä. Osuma oli Larssonille kauden kuudes.

Niki Mäenpää palasi keskiviikkona Tammisaaressa tolppien väliin ja tänään avasi kauden ensimmäisessä liigaottelussaan.

Niki Mäenpää Ruudun haastattelussa.

– Otti hieman pidemmän aikaa kropalle tottua jälleen pelaamiseen. Ihan hyvässä kunnossa olen tällä hetkellä. Onhan se kiva aina pelata ja olen nauttinut pelaamisesta.

– Toisella puoliajalla menetimme palloa liian helposti, vaikka siellä oli paljon tiloja ja olisimme voineet paketoida pelin paljon aikaisemmin. Onneksi saimme toiselle jaksolle sen maalin ja kolme pistettä, se on tärkeintä, kommentoi Mäenpää Ruudun haastattelussa.

Klubi hyökkäsi ensimmäisellä puolikkaalla monipuolisemmin, kuin keskiviikon Cup-ottelussa Tammisaaressa. Viimeiset ratkaisut eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua lopputulosta, ja IFK-vahti Matias Riikonen onnistui nollaamaan muun muassa Keskisen hyvän yrityksen 1–0-tilanteessa.

Komea määrä HJK-kannattajia piti jälleen hienosti ääntä.

– Ensimmäinen puoliaika oli tosi laadukasta ja monipuolista hyökkäämistä, vaikka ei maaleja tullutkaan enempää. Vastustajalla oli ensimmäisellä jaksolla se yksi tilanteenvaihto, josta onnistuivat maalin tekemään. Se oli tietenkin harmillista, sillä tiesimme heidän olevan hyvä vastahyökkäysjoukkue. Kopissa oli kyllä päättäväinen fiilis siitä, että peli saadaan käännettyä, kommentoi Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen.

Toinen puoliaika ei ollut Klubilta pallollisesti yhtä vahva kuin ensimmäinen. Jakson alussa Larsson oli viedä saarelaiset johtoon vapaapotkusta. Tällä kertaa tolppa pelasti HJK:n takaiskulta. 

– Toisella puoliajalla pelin rytmi hieman katosi ja peli oli paljon poikki. Emme hyökänneet läheskään yhtä laadukkaasti, kuin ensimmäisellä jaksolla. Emme me olleet ongelmissa, mutta meidän pallollinen tekemisemme ei ollut riittävän laadukasta. Annoimme palloa liian herkästi vastustajalle. Kääntäen ajateltuna pelasimme ensimmäisellä jaksolla ”shampanjafutista” ja toisella ”taistelufutista”. Usein vierasotteluissa peli saattaa mennä todelliseksi taisteluksi, jos ottelua ei onnistu laittamaan pakettiin aikaisemmin, sanaili Korkeakunnas.

Aapo Halme iski ottelun voittomaalin.

Klubin sankariksi nousi lopulta topparina aloittanut, ja toisen jakson aikana keskikentälle siirtynyt Aapo Halme. Noah Pallaksen keskitys vapaapotkusta löysi Diogo Tomaksen, jonka pusku tippui sopivasti Halmeelle. Ensimmäisen yrityksen IFK-puolustus vielä blokkasi, mutta toisellaan Halme siirsi HJK:n tärkeään johtoon kauden ensimmäisellään.

Tämän jälkeen vieraat keskittyivät maalinsa puhtaana pitämiseen, eikä kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja enää ottelun loppupuolella nähty. Lopulta vahva puolustus takasi tärkeät pisteet saarelta erittäin tasaiseen sarjataulukkoon. 

– Pitää olla tyytyväinen poikien työmoraaliin, asenteeseen sekä tietenkin tahtoon voittaa tämä peli. Täällä ei ole tänä vuonna hirveästi vieraat juhlineet. Laadukas vastustaja oli vastassa ja arvokas voitto meille. Jatketaan sarjakärjessä, joten kaikki on toistaiseksi taas kunnossa, paketoi Korkeakunnas ottelun.

Toni Korkeakunnas kiittämässä kannattajia ottelun jälkeen.

Veikkausliiga jatkuu ensi viikon lauantaina Tammelassa Ilveksen vieraana. Ottelu alkaa klo 15.00. HJK:n vieraskannattajaosiossa on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Osta liput tästä ja lähde historialliselle vierasreissulle. Pystyt seuraamaan kamppailua tuttuun tapaan myös Ruudun välityksellä! 

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Diogo Tomas, Joona Toivio, Aapo Halme – Noah Pallas, Georgios Kanellopoulos (72’ Liam Möller), Hans Sarpei (72’ Michael Boamah), Santeri Hostikka, Kevin Kouassivi-Benissan (68’ Anthony Olusanya) – Topi Keskinen (85’ Johannes Yli-Kokko), Luke Plange (68’ Hassane Bandé)

Katso kooste matsista.