Tärkeitä pelejä piisaa – HJK kohtaa liiganelosen Lahdessa

Torstaisen Turkissa pelatun ottelun jälkeen muutaman päivän levänneellä ja harjoitelleella HJK:lla on edessään vieraspeli Lahdessa. Kotijoukkue FC Lahti on noussut kauden mittaan kohti kärkisijoja, ja on nyt varteenotettava tekijä taistelemaan sijoituksista liigan kärkikaksikon takana.

Anthony Olusanya - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Anthony Olusanya

Paljon on tapahtunut sitten joukkueiden välisen edellisen kamppailun, jonka Klubi toukokuussa voitti Riskien maaleilla 2-0.  FC Lahti pelasi sen jälkeen lähes kolme kuukautta ilman tappioita. 12 ottelun mittainen putki katkesi vasta viime kierroksella kun Haka vieraili Lahden Stadionilla, ja haki pisteet maalein 0-2.

Tuo pisteputki siivitti Lahden kärkikahinoihin mukaan, ja joukkue onkin noussut Interin ja SJK:n ohella kärkikaksikon HJK:n ja KuPS:in vahvimpien haastajien joukkoon. Ennen Haka-ottelua ”Mustat kuhnurit” olivat hävinneet liigassa ainoastaan molemmille kärkijoukkueille. Maanantaina HJK kohtaakin opportunistisen ja valmiiksi ärsytetyn kotijoukkueen, jolle panoksena olevat pisteet takaisivat entistäkin paremmat mahdollisuudet edetä runkosarjan jälkeen pelaamaan mitalisijoista.

HJK on ollut tiiviistä ottelutahdista huolimatta tasaisen vahva suorittaja läpi kauden. Alla on jo 10 nollapeliä liigassa, niiden joukossa neljä viimeistä ottelua IFK Mariehamnia, KTP:tä, SJK:ta ja Hakaa vastaan. Lahtelaisten vahvan nousun tukipilareista kenties pitävin on ollut Antonio Regueron varma maalivahtipeli. Kokenut 39-vuotias Real Madridin kasvatti torjui viime kaudella HJK:n mestaruuteen.

Interin Benjamin Källmanin palattua lauantaina maalipörssin kärkeen kauden seitsemännellä maalillaan pääsee Klubin kuudesti osunut Filip Valenčič jälleen takaa-ajajan rooliin kilpailussa liigan maalikuninkuudesta, josta Lahti menetti parhaan maalintekijänsä Jasin Assehnounin heinäkuussa, kun suomalais-marokkolainen lupaus siirtyi Hollannin Eerste Divisiessä pelaavaan FC Emmeniin. Maalintekovastuun otti reppuunsa nigerialaishyökkääjä Chinedu Geoffrey, joka osui kolmessa peräkkäisessä ottelussa ennen Haka-tappiota, ja on nyt viidessä maalissa tilaston kolmannella sijalla.

– Lahti on pelannut  tuloksellisesti vahvan kauden. Toisaalta heillä on monta hyvää ja kokenutta pelaajaa, joten sinällään se ei ole yllätys. He ovat pelanneet muuten liigassa suhteellisen avoimesti hyökäten monen pelaajan voimin ja pyrkien prässäämään korkealta. Kuitenkin meitä vastaan toukokuussa ja myös edellisellä kaudella ovat valinneet hyvin erilaisen ja huomattavasti passiivisemman ottelusuunnitelman. Huomenna nähdään, miten he lähestyvät tätä peliä, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Tiukka viikko tulossa, kun pelataan kuuteen päivään kolme kovaa peliä. Harmi, ettei saatu maanantain peliä sunnuntaille päivää aikaisemmin. Huomenna pelataan kuitenkin taas tärkeistä pisteistä, ja me olemme osoittaneet viime viikkoina pystyvämme pelaamaan korkealla tasolla sekä pitämään kovan tason rutiinia.

Veikkausliiga jatkuu tulevana sunnuntaina 29.8. Bolt Arenalla odotetulla kärkiottelulla KuPS:ia vastaan, mutta sitä ennen on vielä edessä ratkaiseva Fenerbahce-ottelu. Torstain Europa Leaguen otteluun liput on jo myyty loppuun, mutta sunnuntaiksi lippuja vielä löytyy osoitteessa liput.hjk.fi

Sitä ennen saa vielä jännittää ottelua FC Lahti vs HJK maanantaina 23.8. vaikkapa Ruudusta.