Tasapeli tunteikkaassa kärkiottelussa

Klubi osoitti luonnetta nousemalla kahdesti tasoihin. Hylätty maali lopussa jätti karvaan maun.

HJK vs KuPS 2-2 (0-1)

Klubin ja KuPSin kohtaaminen loppuunmyydyllä Bolt Arenalla ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Ottelussa nähtiin hienoja maaleja ja dramaattinen loppuratkaisu, kun HJK:n Daniel O’Shaughnessyn viime hetkillä tekemä johtomaali hylättiin lopulta paitsiona.

Ferhan Hasani - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Ferhan Hasani

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen. KuPSin Ilmari Niskanen vei viime kauden mestarit johtoon 10. minuutilla hienolla kaukolaukauksella, joka yllätti Antonio Regueron HJK:n maalilla.

Klubi ei tästä lannistunut, vaan loi useita tekopaikkoja. Vain maali jäi puuttumaan.

– Tasapeli harmittaa, koska mielestäni olimme parempi joukkue. Ensimmäinen puoliaika oli tasaisempi, mutta siinäkin luotiin hyvät tekopaikat, vaikka KuPS menikin laukauksesta, joka oli kaikella todennäköisyydellä tarkoitettu keskitykseksi, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Lucas Lingman

Toinen jakso oli erittäin tapahtumarikas. Atom Tanaka pelasi 73. minuutilla pallon rangaistusalueen tuntumaan Eetu Vertaiselle, jonka KuPSin Nuno Tomás kaatoi vaparin ja varoituksen arvoisesti. Atom antoi vaparin, joka muurista kimmonneen tuli Roope Riskille vitosen sisälle. Riski sijoitti pallon ohi KuPS-vahti Otso Virtasen. Pallo ehti kuin ehtikin ylittää maaliviiva, ennen kuin KuPSin Niskanen sai pallon pelastettua. Klubi oli tasoittanut 1-1:een.

Luis Murillo - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Luis Murillo

Viisi minuuttia myöhemmin KuPS siirtyi uudestaan johtoon. Ilmari Niskanen sijoitti tarkan vedon rangaistusalueen reunalta HJK-maalin takanurkkaan. Vain kaksi minuuttia tästä Klubin Miro Tenho antoi mainion pystypallon KuPSin puolustuslinjan taakse, josta Tim Väyrynen puski upean tasoitusmaalin 2-2.

Ottelun lisäajalla saatiin dramatiikkaa. Atom antoi kulmapotkun ja sitä seuranneesta maalinedusruuhkasta Daniel O’Shaughnessy onnistui tekemään Klubille johtomaalin. Tuomari hyväksyi ensin maalin mutta muutti päätöksen hetkeä myöhemmin ja hylkäsi maalin paitsiona.

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Klubin johtomaali hylättiin paitsiona.

– Toisella jaksolla saatiin kontrolliin vastustajan vastahyökkäykset ja eteneminen jouhevammaksi, jolloin olimme selkeästi niskan päälle. Tasoitettiin ja taas vähän tyhjästä KuPS meni johtoon. Osoitettiin kuitenkin luonnetta ja noustiin vielä kerran tasoihin ja hyvin lähellä oli, että oltaisiin menty ohi, analysoi Toni Koskela.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela

– Eka puoliaika oli vähän vaikea. Pari helppo maalia, niitä sattuu välillä. Hyvin tultiin kuitenkin peliin takas. Tokalla puoliajalla näytettiin, että oltiin parempi joukkue, kommentoi HJK:n kapteenin Nikolai Alho.

Katso Nikolai Alhon koko haastattelu ottelun jälkeen:

Klubin kotimatsit jatkuvat heti ensi torstaina ottelulla FC Lahtea vastaan. Otteluun pääsee HJK:n kausikortilla. Kausikortit myydään ja ottelulippujen lunastetaan Tiketin palvelusta: HJK.fi/liput »

10′ Niskanen 0-1
74′ Riski Ro 1-1
79′ Niskanen 1-2
81′ Väyrynen 2-2

HJK:n kokoonpano: Reguero; Alho, Tenho, O’Shaughnessy, Murillo; Bubacar, Lingman (71. Vertainen), Schüller, Hasani (68. Atom); Riski, Väyrynen.