Tasapeli vuoden avausottelusta tyydytti

Rangaistuspotkukisan vei Twente nimiinsä 5-3 -lukemin ja jatkaa turnauksen finaaliin. HJK pelaa pronssiottelussa torstaina.

HJK haastoi ennakkoon vahvemman Twenten rohkeasti ja ilman paineita. Käsikirjoituksen mukaan Twente oli kuitenkin ottelussa hieman hallitsevampi.

– Jossain määrin jouduimme liikaa puolustuskannalle, mutta se johtuu myös vastustajan kovuudesta. Hyökkäyspeli kulki ajoittain ja siellä nähtiin hyviä väläyksiä, mutta tulevaisuudessa haluan nähdä enemmän sellaista HJK:ta. Tämä oli kuitenkin juuri niin tärkeä harjoitus kuin ennalta saattoi nähdä, HJK-päävalmentaja Sixten Boström miettii.

Varsinaisella peliajalla kummallakin joukkueella oli paikkansa. Yksi HJK:n paikka syntyi tuoreen hankinnan Teemu Tainion aloitteesta. Hän jakoi palloa oikealle Tuomas Kansikkaalle, joka tarjoili laukaisupaikan Sebastian Mannströmille. Veto ei kuitenkaan osunut maalipuiden väliin. Erityisesti HJK-debyyttinsä tehnyt Tainio oli yksi joukkueen näkyvimmistä. Myös hyökkääjä Mikael Forssell näytti arvonsa, vaikka ei maalia onnistunutkaan tekemään.

Yksi HJK:n koko ottelun parhaimmista paikoista tuli Rasmus Schüllerille. Hän sai katkaistua Twente-puolustuksen syöttelyn ja karattua läpiajoon. Vetohetkellä pallo epäonneksi pomppasi nurmesta ja laukaus suuntautui karkeasti yli maalin. 

HJK:n pelistä näkyi selkeä keskittyminen ja halu saada alle hyvä avausottelu. Hollannin sarjan jaetulla kärkisijalla oleva Twente ei päässyt pyörittämään omaa peliään HJK:n puristuksessa. Ajoittain joukkueet kamppailivat tasaväkisesti. Toisella jaksolla Twente oli hieman pirteämpi, kun päävalmentaja Steve McClaren vaihtoi miltei koko kentällisen pelaajia.

Rankkaritappiosta huolimatta HJK-leirissä oltiin tyytyväisiä sekä 0-0 -tulokseen että tapaan, jolla tulos tuli.

– Tasapeli on unelmatulos Twenten tasoisesta joukkueesta. Saimme pelattua hyvin joukkueensa, rikoimme heidän peliään ja pääsimme usein vastahyökkäykseen. Joukkue on varmasti tyytyväinen tähän peliin, HJK-hyökkääjä Mikael Forssell sanoo ja tiivistää samalla koko joukkueen tunnot.

HJK jatkaa turnausta torstaina.