Tästä viisikosta arvotaan HJK:n ensimmäinen eurovastus

Arvonnat tiistaina ja keskiviikkona – Larne-uusinta on mahdollinen.

Viime kesänä Klubi pudotti jatkosta Pohjois-Irlannin mestarin Larnen. Tiistaina selviää, kohtaavatko joukkueet heti tänä vuonna uudelleen.

Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelut arvotaan tiistaina Sveitsissä. Maanantaina UEFA julkisti arvontakorit. HJK saa vastaansa ensimmäisellä karsintakierroksella yhden seuraavista mestarijoukkueista:

  • Larne FC (Pohjois-Irlanti)
  • NK Celje (Slovenia)
  • FK Panevėžys (Liettua)
  • Vikingur Reykjavik (Islanti)
  • FC Differdange 03 (Luxemburg)

Keskiviikkona arvotaan parit myös sekä Mestarien liigan että Konferenssiliigan karsintojen toiselle kierrokselle, jolle päätyvät myös Mestarien liigan karsinnan ensimmäisen kierroksen häviäjät. 

Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäinen ottelu pelataan 9.–10.7. ja toinen 16.–17. heinäkuuta. Väliviikkoja ei ole luvassa, vaan karsinnat pyörivät niin Mestarien liigassa, Eurooppa-liigassa kuin Konferenssi-liigassa elokuun viimeiselle viikolle asti.  

Mestarien liigan karsinta-aikataulu
1. kierros: 9./10.7. ja 16./17.7.
2. kierros 23./24.7. ja 30.7./31.7.
3. kierros 6./7.8. ja 13.8.
4. Playoff-kierros 20./21.8. ja 27./28.8.

Karsintajärjestelmä on viime vuosilta tuttu, mutta syksyllä itse kilpailut uudistuvat. Enää ei pelata pääsystä lohko- vaan liigavaiheeseen. Eli lohkot poistuvat, ja tilalle tulee 36 joukkueen ”liiga” yhteisinä sarjataulukkoineen. Samalla otteluiden lukumäärä Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa kasvaa kuudesta kahdeksaan. 

UEFAn varsin hyvin asiaa selventävä video ohessa.