Tavallista isompi Stadin Derby

HJK:n ja KuPSin välillä käytävä mestaruuskamppailu huipentuu kahden viimeisen sarjakierroksen otteluihin. Panokset ovat kohdallaan keskiviikkona Bolt Arenalla, kun Klubi kohtaa Stadin Derbyssä HIFK:n. 

Tim Sparv - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Tim Sparv

HJK vs HIFK
Ke 27.10. klo 18:30
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: Elisa

Tim Sparv ja Markus Halsti ennakoivat Elisa Kulmassa tulevaa ottelua!

HJK:ta ei isommin tarvitse motivoida kauden viimeisiin otteluihin. Derbyssä on aina muutenkin ekstralatausta, ja nyt panoksena on Stadin herruuden lisäksi myös vähintään nykyisten asetelmien säilyttäminen sunnuntain otteluun Kuopiossa. 

Ainoa tapa, jolla mestaruus ratkeaisi jo keskiviikkona, olisi KuPSin voitto tiukasti pronssissa kiinni olevasta SJK:sta Seinäjoella sekä HJK:n häviötä HIFK:lle. Toisaalta Klubillakin on vielä täydet saumat päästä lokakuun viimeisen päivän kierrokselle sarjan piikkipaikalta. Tämä edellyttäisi HJK:n voittoa samaan aikaan, kun KuPS ei Seinäjoelta hae täyttä pistepottia. Kuopiolaisten mahdollisuuksia heikentää ainakin hieman Urho Nissilän panna varoitustilin täyttymisen takia.

Kaikki on siis juuri niin avoimena kuin tässä vaiheessa kautta kuuluukin olla. Voitto HIFK:sta tarjoilee joka tapauksessa kullan kohtalon omiin käsiin sunnuntain viimeisellä kierroksella.

– Iso derby-päivä avaa hienon viikon. Vuorossa on kauden viides derby, joista aiemmista olemme kolme voittaneet ja yhden hävinneet. Luonnollisesti haluamme päättää derby-vuoden voittoon, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoo ottelun aattona.

Klubin pelaajat tietävät myös hyvin Stadin Derbyn merkityksen.

– Stadilaisena derbyllä on minulle todella suuri merkitys mutta se on merkittävä osa myös suomalaista jalkapalloa ja sitä varmasti odotetaan muuallakin kuin Helsingissä. Pelaajalle derby on varmasti se isoin yksittäinen peli vuoden aikana, kommentoi HJK:n puolustaja Markus Halsti.

– Iso peli ja iso viikko edessä. Sunnuntaina pelattiin hyvin Interiä vastaan ja saatiin siitä hyvä tulos. Kaikki on näyttänyt treeneissä hyvältä ja joukkue on valmis. Haetaan se voitto niin sitten on mielenkiintoinen sunnuntai edessä, Tim Sparv sanoo.

HIFK otti edellisessä derbyssä 2-0 voiton taitavan Kei Kamaran maaleilla. Sen jälkeen eivät tähtirinnat ole onnistuneet täyttä pistepottia haalimaan yhdestäkään ottelusta. Hankala vastustaja HIFK tulee silti olemaan – siitä kertoo sen viimeisten otteluiden venymiset tasapeliin sekä SJK:ta että KuPSia vastaan. 

Tuo Kuopiosta haettu piste avitti HJK:n asemia mestaruustaistelussa, mutta keskiviikkona HIFK tuskin aikoo pelkästä häveliäisyydestä hävitä pistettäkään, vaikkei sillä ei enää sen suurempaa omaa panosta ottelussa olekaan. Pientä ongelmaa punapaitojen kokoonpanon rakenteluun saattaa aiheuttaa Moshtagh Yaghoubin kahden ottelun pelikielto, jonka mies kärsii loppuun Klubia vastaan. 

Pelaajatilanne on Inter-voiton jäljiltä jotakuinkin ennallaan, vaikka joukkueen keskuudessa on pientä flunssa-aaltoa kiertämässä. Luis Carlos Murillo on pelikiellossa, mutta Santeri Väänänen on tervehtynyt.

Keskiviikkona HJK:n on onnistuttava ohittamaan viime aikoina erinomaisesti pelannut maalivahti Calum Ward riittävän monta kertaa. Mikään mahdottomuus se ei kuitenkaan ole. HJK:n 2-1 voitto Interistä tuli iloisella ja rohkealla pelaamisella, ja tilanteita oli useampaankin lisämaaliin. 

– Loimme paljon paikkoja ja olisimme voineet tehdä useammankin maalin sekä ratkaista pelin ajoissa, Toni Koskela kommentoi Inter-ottelun jälkeen. 

HJK:n kauden viimeinen kotiottelu Veikkausliigassa on taatusti näkemisen arvoinen tapahtuma. Vaihtoehtoina perinteiset liput.hjk.fi tai Ruutu.

Klubipäädyn etkoilla klo 17:45 Sebastian Sorsan vieraana on HJK:n tuore vahvistut Pyry Soiri. Tervetuloa!

Pyry Soiri - HJK Helsinki
Pyry Soiri
Stadin Derby - HJK vs HIFK - 27.10.2021