Tavoitteena kärkipaikka

HJK:lla on jälleen mahdollisuus nousta Veikkausliigan johtoon, kun joukkue kohtaa SJK:n keskiviikkona 26. 8.2020 klo 18:30 kotonaan Bolt Arenalla.

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Raitapaidat eivät halua olla taikauskoisia, vaikka reilu viikko sitten joukkue oli samankaltaisessa tilanteessa FC Honkaa vastaan. Silloin jäätiin hyvästä alusta huolimatta 1-1 tasapeliin, mikä esti sarjakärkeen nousemisen.

Viime kierroksen tapahtumat antavat kuitenkin Klubille uuden tilaisuuden kärkipaikan ottamiseen. Kun FC Inter kärsi Turun paikallisottelussa yllättävän 0-1 tappion TPS:lle ja HJK otti Roope Riskin lisäaikamaalilla 1-0 voiton Rovaniemeltä, tilanne on selvä. Kotivoitto Seinäjoesta nostaa HJK:n sarjakärkeen kahden pisteen erolla FC Interiin.

SJK on ollut toistaiseksi yksi kauden pahimmista pettymyksistä. Viime vuosilta tuttu 9. sija on varmasti jotain muuta, mitä lakeuksilla lähdettiin tällä kaudella tavoittelemaan. Joukkueen maaliero on neljä osumaa pakkasen puolella. 

Puolustaminen on sujunut toistaiseksi varsin hyvin. Kymmenellä päästetyllä maalilla joukkue on sarjan kolmanneksi paras yhdessä FC Interin kanssa, FC Hongan ja HJK:n jälkeen. Sen sijaan kuusi tehtyä maalia 10 ottelussa on sarjan heikoin saldo yhdessä TPS:n kanssa. Ei siis ihme, että SJK on voittanut vasta yhden pelin. Niukan 1-0 voiton tuoma pistesaalis tuli kauden avauskamppailusta juuri Turun Palloseuraa vastaan. Sen jälkeen SJK ei ole pystynyt tekemään kahta maalia ketään muuta vastaan. Toisaalta ainoa kahden maalin tappio tuli viime kierrokselta kotona FC Honkaa vastaan.

Veikkausliigan mestaruuden kaudella 2015 voittanut seura on ainakin ulospäin yksi Suomen kunnianhimoisimmista. Mestaruuskauden jälkeen sijoitukset ovat olleet kolmas, 6. sekä 9. kaksi kertaa peräkkäin. Nämä eivät varmasti tyydytä seuran vahvaa miestä Raimo Sarajärveä. Viime vuosina SJK:n valmentajan paikka onkin ollut varsin tuulinen. Tälle kaudella ruoriin astui KuPSin viime kaudella mestaruuteen johdattanut oman kylän poika Jani Honkavaara, joka on helsinkiläisille tuttu myös HIFK:n valmennuksesta. SJK:n suurin tähti on hyökkääjä Tuco, jonka Honkavaara toi mukanaan Kuopiosta. Toistaiseksi kamerunilaishyökkääjä on saalistanut vasta kaksi osumaa, millä hän on kuitenkin SJK:n ykköstykki.

Päävalmentaja Toni Koskelan mukaan joukkueen on pystyttävä sopeutumaan tiukkaan ottelutahtiin.

– Kiireiset viikot jatkuvat. Meillä on viime viikolta kaksi suhteellisen tasapainoista esitystä ja voittoa. Pitkässä sarjassa menestymisen kannalta on äärimmäisen tärkeää pystyä ns. rutiinisuorituksella hakemaan kolmea pistettä. SJK:lla on ollut vaikeampaa tuloksellisesti jo useamman kierroksen verran, mutta tiukka peli on varmasti taas tiedossa, Koskela arvioi.

HJK vs SJK 
Ke 26.8.2020 klo 18:30 
Bolt Arena

Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »