Tehottomuus johti pistemenetyksiin

HJK:n tasapeliputki sai jatkoa maanantain ottelussa, kun vierailija MYPA sai puristettua tasoihin toisen ottelun lopulla.

Kotijoukkue sai otteluun erinomaisen alun. Jo ensimmäisen viiden minuutin sisään HJK sai ottelussa neljä kulmapotkua. MYPA-maalivahti Ville Iiskola sai kuitenkin tilanteet hoidettua osin tuurillakin väljemmille vesille.

MYPA puolestaan oli ottelun ensimmäisellä jaksolla täysin unessa. HJK piti palloa mielin määrin, eikä MYPA:n vastahyökkäyspeli löytänyt uomiaan. Paha takaisku vierailijoille tuli jo alussa kun hyökkääjä Pekka Sihvola joutui tulemaan vaihtoon. Hän sai taklaustilanteessa iskun eikä pystynyt jatkamaan enää täysipainoisesti.

Vielä ennen johtomaalia HJK:lla oli useita loistavia maalipaikkoja. Kaksi niistä aukeni laitalinkki Demba Savagelle. Ensin mies laukoi vasemmalta puolelta läheltä maalia aivan maalin yläristikkoon ja hetkeä myöhemmin volleystä vaarallisesti, mutta vain vähän yli. Myös Joel Pohjanpalolla oli hyvä laukaisupaikka läheltä maalia.

  1. minuutilla maalitili aukeni. Sebastian Sorsa keskitti oikealta puolelta ties monennen kerran ja tällä kertaa oikealla osoitteella: maalilta löytyi Joel Pohjanpalo, joka puski pallon tarkasti maan kautta MYPA-maalin vasempaan kulmaan.

Toisella jaksolla ottelussa nähtiin yllättävä käännös. Toisen jakson alussa HJK oli vielä selkeästi niskanpäällä ja loi lukemattomia hyviä maalipaikkoja. Kerran maalin tehnyt Pohjanpalo pääsi kentälle tulleen Nikolai Alhon syötöstä yksin läpi, mutta laukoi karkeasti vasemmalta ohi. Vähän myöhemmin niin ikään vaihdosta peliin Akseli Pelvaksen tilalle tullut Juho Mäkelä taituroi itsensä läpiajoon, hänen laukauksensa suuntautui suoraan päin Iiskolaa.

Sitten HJK menetti oman rytminsä pahasti, ja MYPA löysi paremman vaihteen. Vierailija onnistui voittamaan useita kaksinkamppailupalloja keskialueella ja kärjessä Olajide Williams pystyi suojaamaan palloa hyökkäyspäässä paremmin kuin avausjaksolla.

Samalla kun HJK hukkasi hyviä hyökkäyksiä pieniin syöttövirheisiin, tuli MYPA kuin varkain tasoihin. Tilannetta edelsi hässäkkä HJK:n puolustusalueella, josta Williams pääsi yllättäen maalipaikkaan. Hän laukoi enemmänkin tahdolla kuin taidolla pallon Ville Wallénin selän taakse.

HJK:n vauhti hiipui ja tasoituksen jälkeen MYPA tyytyi puolustamaan tarkemmin. Myöskään HJK:n viimeisenä vaihdosta tullut Sherif Ashraf ei pystynyt nostamaan kotijoukkuetta loppukiriin.

Kotijoukkueelle tasapeli oli jo kolmas putkeen. Toisaalta kun turkulainen Inter hävisi oman kierroksen ottelunsa Lahdessa, ei tilanne kärjessä muuttunut suuresti. HJK jatkaa sarjakärjessä, tosin kaksi ottelua toiseksi noussutta IFK Mariehamnia ja yhden ottelun tappion kärsinyttä Interiä enemmän.

HJK vierailee seuraavaksi Turussa Interin vieraana ensi viikonloppuna. Sarjakakkonen IFK pelaa jo tiistaina Honkaa vastaan. 

HJK-MYPA 1-1 (1-0)
39′ Pohjanpalo
82′ Williams