Tiedossa kova taistelu mestaruuden varmistamiseksi – ”Normaalit rutiinit”

Vielä on yksi liigakierros hoidettava kunnialla, mikäli joukkue haluaa päättää kautensa kunnialla ja nostaa pokaalin Jyväskylässä.
  • Riippumatta siitä pelataanko mestaruuksista tai ei, kukaan ei halua pelata huonosti kauden viimeistä ottelua. Kausi pitää aina päättää voittoon, se on vanha sääntö, sanoo HJK-puolustaja Sebastian Sorsa.
Joukkue on valmistautunut kauden päätöskierrokseen hyvin. Jyväskylään joukkue matkaa jo perjantaina ja pääsee siten valmistautumaan jo klo 14.00 pelattavaan otteluun rauhassa.

Silti, rutiinit ovat täysin normaalit.

– Peli kuin peli. Lähdemme pelaamaan voitosta täysin samalla kaavalla kuin kauden kaikissa muissakin peleissä. Jos on varaa juhlia pelin jälkeen niin sitten juhlitaan.

JJK pääsee otteluun samankaltaisesta tilanteesta kuin HJK:n muutkin loppukauden vastustajat. Paineita ei jyväskyläläisillä ole suuntaan eikä toiseen. Suurin ero on kuitenkin se, että JJK on erittäin vahva kotijoukkue ja nyt kauden päätöskierroksella joukkue haluaa varmasti näyttää kotiyleisölleen parastaan ja päästää myös jyväskyläläiskannattajat hyvillä mielin kotiin.

– Tulee todella vaikea peli. Uskon, että JJK:lla tulee olemaan armoton taisteluasenne päällä. Me emme tule saamaan mitään ilmaiseksi, joten ainoa tapa päättää kausi kunnialla on taistella samalla mitalla takaisin, Sorsa vakuuttaa.

JJK pelitapa on käyty läpi samalla tavalla kuin muiden joukkueiden kanssa. Seban mukaan tärkeintä oman joukkueen tekemisessä on hyvä henki.

– Olemme pelanneet viime otteluissamme todella hyvin. Koko joukkueen asenne on ollut todella hyvä. Sen saman tunnelman ja vireen on pysyttävä.

Yksi jännityksen aiheista Jyväskylässä on pelikenttä Harjun kunto lauantaina. Loppuviikosta sataneet talven ensilumet ehtivät peittämään kentän. Tuoreimmat tiedot kuitenkin kertovat, että lauantaina päästään pelaamaan normaalisti.

HJK:n sairastupakin on tyhjillään. Vain pitkäaikaispotilas Mathias Lindström on poissa kauden päätösottelusta. Tilanne on positiivisella tavalla vaikea myös HJK:n valmennusjohdolle.
  • Kyllähän se niin on, että jokainen pelaaja haluaisi pelata näissä otteluissa. Heidän, jotka kentälle pääsevät, pitää siis näyttää parastaan koko joukkueen puolesta.
JJK-HJK
La 27.10. klo 14.00
Harju, Jyväskylä