Tilastoraportti: HJK päätti runkosarjan tasapeliin

HJK jäi tasapeliin Veikkausliiga-kauden 2019 runkosarjan päätösottelussaan Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Ilon aihetta Klubille toi Eetu Vertaisen kauden ensimmäinen Veikkausliiga-maali.

HJK Tilastot

HJK oli jo varmistanut ylemmän loppusarjan, eli mestaruussarjan, paikkansa jo edelliskierroksella ottamalla vierasvoiton FC Hongasta. Panosta ottelusta ei silti puuttunut, sillä kotijoukkue HJK:lla on kiikarissa mestaruus- ja mitalitaistelu, ja RoPS puolestaan taistelee vielä putoamisuhkaa vastaan.

Ensimmäinen jakso oli tasainen, pallonhallinnan vei HJK lukemin 51–49 %. Maalintekoyrityksiä HJK:lla oli neljä ja RoPS:lla viisi. Jaksolla nähtiin kaksi maalia. Jo ottelun neljännellä minuutilla Riku Riski ampui pallon rangaistusalueen kulmasta maaliin Erfan Zenelin syötöstä. RoPS pääsi tasoihin, kun Maksim Rudakov torjui ensin Taye Taiwon rangaistusalueen ulkopuolelta lähteneen tykityksen eteensä, ja paluupalloon ehti ensimmäisenä Eetu Muinonen, joka puski pallon maaliin lähietäisyydeltä.

Toisen jakson ensimmäisen vajaan kympin aikana HJK sai muutamankin maalipaikan, joista ei kuitenkaan maaleja saatu aikaiseksi. RoPS sai omat saumansa hetkeä myöhemmin. Ottelun 58:nnella minuutilla Taiwo laukoi vapaapotkun HJK-muuriin, reboundissa oli ensimmäisenä Lucas Lingman, joka laukoi pallon boksin viivan takaa maaliin ja RoPS:n 2–1-johtoon.

Maalin jälkeen alkoi HJK:n takaa-ajo, joka oli saada lisää vaikeusastetta RoPS:n Tarik Kadan päästyä läpiajoon HJK-pelaajien omasta hölmöilystä. Klubin onneksi Kadan laukaus kuitenkin suuntautui reippaasti ohi maalin. Vain minuutti Kadan tilanteen jälkeen oli RoPS-puolustuksen vuoro hölmöillä. Daniel O’Shaughnessyn keskityspallo putosi Mohamadou Sissokolle, joka tarjoili pallon Eetu Vertaiselle, ja Vertainen sijoitti pallon varmasti maaliin. Tilanne ja lopputulos 2–2.

Yhteensä HJK:lla oli 14 maalintekoyritystä, joista seitsemän meni maalia kohti, viisi ohi maalin ja kaksi blokattiin. RoPS:lla maalintekoyrityksiä oli 11, joista neljä suuntautui Klubi-maalia kohti, kolme maalista ohi ja neljä jäi HJK-puolustuksen blokkiin.

Koko ottelun pallonhallinta meni Klubille 56-prosenttisesti. HJK syötti RoPS:aa vastaan 565 syöttöä, joista 85 % onnistui. Hyökkäyskolmanneksella syöttöjä oli 219, mikä on eniten sitten toukokuun FC Lahti -ottelun. Rangaistusalueelle Klubi sai syötettyä 38 kertaa, ja niistä 19 onnistui.

Koko kauden aikana eniten syöttöjä on ollut puolustuspään pelaajilla, jotka ovat syöttäneet ne myös kaikkein tarkimmin. Eniten syöttöjä suhteessa 90 pelattuun minuuttiin on ollut Faith Friday Obilorilla, noin 69. Henri Toivomäki ja Daniel O’Shaughnessy ovat yltäneet noin 68 syöttöön ja Rafinha 67 syöttöön pelattua 90 minuuttia kohden. Keskikenttäpelaajista eniten syöttöjä on Harmeet Singhillä, joka on syöttänyt 65 syöttöä per 90 pelattua minuuttia.

Tarkimmat syötöt on tällä Veikkausliiga-kaudella HJK-pelaajista syöttänyt Toivomäki, jonka syötöt ovat menneet 92,2 prosentin tarkkuudella omille. Toiseksi tarkimmat syötöt ovat olleet William Parralla (91,6 %) ja kolmanneksi tarkimmat Rafinhalla (91,0 %).

RoPS:aa vastaan HJK-pelaajat yrittivät ohittaa vastustajansa kuljettamalla 16 kertaa ja ohituksista 63 % onnistui. Eniten ohitusyrityksiä oli Petteri Forsellilla, joka onnistui kahdessa viidestä yrityksestään.

Kaksinkamppailut HJK voitti 53-prosenttisesti. Ilmassa käydyistä kaksinkamppailuista Klubi voitti 63 % ja maassa käydyistä kaksinkamppailuista 50 %.

Koko kauden aikana kaksinkamppailut Klubin parhaalla prosentilla on voittanut Obilor, joka on hoitanut 73,1 % yhteensä 208 kaksinkamppailuistaan (12,7 kaksinkamppailua/90 minuuttia). William Parralla on toiseksi paras voittoprosentti, 70,5 % ja Rafinhalla kolmanneksi paras, 69,6 %. Ilmassa käydyistä kaksinkamppailuista Obilor on voittanut 78,5 %, joka on HJK:n paras voittoprosentti vähintään 300 minuuttia kauden aikana pelanneista.

Lähde: InStat