Tilastoraportti: Kauden ensimmäinen häviö

Klubin tappiosarakkeeseen tuli kauden ensimmäinen merkintä tällä Veikkausliiga-kaudella. Lopputulos 4-1 Turussa FC Interin vieraana on HJK:n suurin häviö Veikkausliigassa lähes kolmeen vuoteen.

Edellisen kerran HJK oli hävinnyt enemmän kuin yhdellä maalilla syyskuussa 2016, jolloin FC Lahti voitti Klubin lukemin 4–1. Tuon matsin jälkeen HJK oli hävinnyt ennen maanantain ottelua Veikkausliigassa kahdeksan kertaa, mutta ne kaikki vain yhdellä maalilla. Inter-häviö katkaisi myös Klubin 20 tappiottoman liigaottelun putken, joka alkoi kesä-heinäkuun vaihteesta 2018.

Klubin ottelu alkoi lupaavasti, kun Elderson latasi pallon maaliin rajaheiton jälkitilanteesta jo ennen kuin pelikellon minuuttiviisari oli ehtinyt nytkähtää täyttä pykälääkään eteenpäin. Inter kuitenkin pani tilanteen tasoihin jo 10 minuutin kohdalla ja siirtyi 2–1-johtoon, kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia. HJK:n mahdollisuudet pisteisiin saivat kolauksen Faith Friday Obilorin ulosajon myötä ottelun 35:nnellä minuutilla. Toisella jaksolla Inter lisäili johtoaan vielä kahdella maalilla, tuloksena tyly tappio HJK:lle.

HJK sai ottelussa aikaan vain neljä maalintekoyritystä. Se on HJK:n matalin lukema Veikkausliigassa sitten kesäkuun 2015 FC Lahti -ottelun, jolloin Klubi laukoi kolmesti, Markus Heikkisen, Veli Lammen ja Erfan Zenelin toimesta. HJK oli alkukauden aikana ennen Inter-ottelua yrittänyt maalintekoa keskimäärin 10,4 kertaa ottelua kohden, viime kaudella laukauksia oli 16,7 per ottelu.

Eldersonin lisäksi HJK:n maalintekoyrityksistä vastasivat Sebastian Dahlström, Kaan Kairinen sekä Henri Toivomäki. Inter-pelaajat laukoivat yhteensä 11 kertaa, eniten Timo Furuholm, jonka kolmesta laukauksesta jokainen meni maalia kohti ja kaksi niistä myös maaliin.

HJK hallitsi palloa ensimmäisen puolen tunnin aikana keskimäärin 65-prosenttisesti. Obilorin ulosajon myötä lukemat hieman tasoittuivat, ottelun loputtua pallonhallinta oli kuitenkin 58-prosenttisesti vierasjoukkueen.

HJK syötti Interiä vastaan 533 syöttöä, joista 82 % tarkasti. Tarkkuusprosentti oli Klubin alhaisin tällä kaudella. Erityisesti syötöt hyökkäyskolmanneksella takkusivat, niistä tarkkoja oli vain 64 % (kauden keskiarvo ennen Inter-ottelua 77 %), vaikka syöttöjä alueelle saatiin enemmän kuin esimerkiksi kahdessa edellisessä ottelussa HIFK:ta ja SJK:ta vastaan. Toki suurimman osan ottelusta HJK pelasi yhden miehen vajauksella, luonnollisesti se tarkoitti syötöille yhtä pallon mahdollista vastaanottajaa vähemmän.

Eniten syöttöjä jakelivat Dahlström, Daniel O’Shaughnessy sekä Rafinha. Eniten syöttöjä Klubin hyökkäyskolmanneksella oli Dahlströmillä, 25, joista 80 % oli tarkkoja. Vastustajan rangaistusalueelle HJK-pelaajista syötti eniten Lassi Lappalainen (5 syöttöä/3 omille), O’Shaughnessy (5/1) ja Kaan Kairinen (3/1).

Inter syötti 396 syöttöä, joista 79 % tarkkoja. Daan Klinkenberg antoi niitä kotijoukkueelta eniten, 52, jotka menivät perille 85 prosentin tarkkuudella. HJK-boksiin yritti useimmin syöttää Mika Ojala, jonka viidestä syötöstä kolme meni perille.

Ottelun kaksinkamppailuista HJK voitti 46 %. Vain kertaalleen aiemmin tällä kaudella Klubi oli hävinnyt enemmän kaksinkamppailuita kuin mitä se oli voittanut, IFK Mariehamnia vastaan kotikentällä.

HJK:n ohitusyritysten määrä oli pienempi kuin tämän kauden aiemmissa otteluissa, ohitusta yritettiin 17 kertaa, useimmin Eetu Vertainen. Inter yritti ohittaa HJK-pelaajia kuljettamalla 21 kertaa. Eniten ohitusyrityksiä oli Niko Markkulalla, kahdeksan, joista viisi onnistui.

Lähde: InStat