Tilastoraportti: Klubille voitto mutta ei palkintoa

HJK otti kotikentällään 2–1-voiton Crvena Zvezdasta Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Voitto ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan, yhteismaalit menivät 3–2 serbialaisjoukkueelle.

HJK Tilastot

Ottelun ensimmäinen jakso oli pallonhallinnan kannalta HJK:n, joka piti palloa ensimmäisen nelivitosen aikana 62-prosenttisesti. Vierasjoukkue Crvena Zvezda oli kuitenkin joukkueista se, joka sai luotua enemmän maalipaikkoja. Ensimmäisen jakson maalintekoyritykset menivät 9–2 serbialaisille, mutta maaleja ei kuitenkaan vielä nähty.

Toinen jakso alkoi stadilaisittain iloisesti, kun Sebastian Dahlström ampui pallon komeasti Crvena Zvezda -maalin oikeaan nurkkaan keskialueen pallonriiston jälkeen ennen kuin toinen jakso oli ehtinyt vanhentua minuuttiakaan. Reilu 10 minuuttia myöhemmin HJK:n jatkotoiveet kokivat kovan iskun, kun Marko Marin vapautti Dušan Jovančićin maalintekoon.

Crvena Zvezdan tasoitusmaalin jälkeen HJK ei saanut luotua maalintekopaikkoja ennen kuin vasta ottelun viimeisen kympin aikana. Kotiyleisö pääsi kuitenkin juhlimaan 2–1-voittoa Riku Riskin tehtyä voittomaalin ottelun lisäajalla Dahlströmin murtavasta syötöstä.

Ottelun toinen jakso oli pallonhallinnaltaan ensimmäistä tasaisempi, nyt palloa hallitsi Crvena Zvezda hienokseltaan enemmän, prosenttilukemin 51–49 %. Myös maalintekoyrityksiä syntyi tasaisemmin, HJK:lle neljä ja Crvena zvezdalle viisi.

HJK:n yhteensä kuudesta maalintekoyrityksestä maalia kohti meni kolme. Vastustajan rangaistusalueen sisältä laukauksia lähti kolme, mukaan lukien molemmat Klubin maalit. Crvena Zvezdan yhteensä 14:stä maalintekoyrityksestä neljä meni maalia kohti ja kahdeksan lähti boksin sisältä.

HJK:lta maalintekoa pääsi yrittämään useimmin Dahlström sekä Evans Mensah, joilla molemmilla oli kaksi laukausta. Vierasjoukkueelta eniten laukauksia oli El Fardou Benillä, joka pääsi ampumaan neljästi.

Koko ottelun pallonhallinta meni HJK:lle lukemin 57–43 %. Syöttöjä Klubilla oli 566, joista 86 % onnistui. Crvena Zvezdalla syöttöjä oli 428 ja ne onnistuivat 83-prosenttisesti. Omalle hyökkäyskolmannekselle HJK syötti 181 syöttöä (70 % tarkkoja), Crvena Zvezda 135 (70 %). Vastustajan rangaistusalueelle HJK syötti 30 kertaa (37 %) ja Crvena Zvezda 27 (44 %).

Hyökkäyksissään HJK eteni 71-prosenttisesti vastustajan puolustusalueelle, hyökkäyskolmannekselle 42-prosenttisesti ja rangaistusalueelle 14-prosenttisesti. Crvena Zvezda pääsi etenemään omissa hyökkäyksissään 48-prosenttisesti HJK:n puolustusalueelle, 36-prosenttisesti hyökkäyskolmannekselle sekä 16-prosenttisesti boksiin. Vastahyökkäyksiä HJK:lla oli kahdeksan, Crvena Zvezdalla viisitoista.

Ottelun kaksinkamppailuista HJK voitti 48 %. Kaksinkamppailuita oli Klubi-pelaajista eniten Dahlströmillä, joka voitti 16 kaksinkamppailuaan 56-prosenttisesti. HJK:n vahvin kaksinkamppailuissa oli Faith Friday Obilor, joka voitti yhdeksän kymmenestä kaksinkamppailustaan. Kuudesta ilmassa käydystä kaksinkamppailustaan Obilor voitti viisi, maassa käymistään neljästä kaksinkamppailusta nigerialainen voitti joka ikisen.

Dahlströmillä oli myös eniten ohitusyrityksiä, kahdeksan, joista onnistui kuusi (75 %). Yhteensä HJK:lla oli ohitusyrityksiä 25, ja niistä onnistui 12 (48 %). Crvena Zvezdalla ohitusyrityksiä oli 27, joista onnistui 16 (59 %). Vierailta eniten ohitusyrityksiä oli Marinilla, jonka kahdeksasta ohitusyrityksestä onnistui seitsemän (88 %).

Lähde: InStat