Tilastoraportti: RoPS vei pisteen mukanaan Helsingistä

Tiivis ottelutahti näkyi HJK:n aloituskokoonpanossa. Seitsemän keskiviikon BATE-ottelussa pelannutta pelaajaa oli avauksen ulkopuolella, debyyttinsä RoPS:aa vastaan Klubi-hyökkäyksessä teki Macauley Chrisantus.

Ottelun avausjaksolla ei vaarallisilla maalipaikoilla juhlittu, HJK:lla maalintekoyrityksiä oli kolme, kuten myös RoPS:lla, ja molemmat ampuivat kertaalleen näistä paikoista maalia kohti. Ensimmäisen nelivitosen lopussa nähtiin komea maali, kun Sebastian Dahlströmin upea kaukolaukaus painui vasempaan yläkulmaan. Suhteellisen tasaista oli ensimmäisellä jaksolla myös pallonhallinta, joka meni HJK:lle 53-prosenttisesti.

xG

Toisen jakson aloitti vahvemmin RoPS. Jakson ensimmäisellä vartilla pallonhallinta oli RoPS:lle 67-prosenttisesti, ja vieraat saivat luotua myös muutaman maalintekoyrityksen. Tasoitusmaali syntyi ottelun 54:nnellä minuutilla entisen Klubi-pakin Taye Taiwon lauottua vapaapotkun noin 25 metristä Maksim Rudakovin ohi.

Tasoitusmaalin jälkeen ottelu tasoittui, kunnes ottelun loppua kohti kotijoukkue otti hallintaa itselleen. Ottelun viimeisen parinkymmenen minuutin aikana HJK loi kahdeksan maalintekoyritystä, ja viimeisen viidentoista minuutin aikana pallo oli HJK:lla 69-prosenttisesti. Kesken Klubin painostuksen RoPS:n Vahid Hambo pääsi kuitenkin nokikkain Rudakovin kanssa eikä Hambo erehtynyt maalipaikassaan. Vain kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tilanne oli 2–1 RoPS:lle.

HJK:n vahva vaihe palkittiin viimein ottelun 88:nnella minuutilla, kun João Klauss sai pallon boksin sisällä ja tykitti komean vedon takanurkkaan. Pisteet tasattiin kärkikamppailussa näin ollen lukemin 2–2.

HJK laukoi ottelussa yhteensä 11 kertaa, joka on selvästi vähemmän kuin sen kauden keskiarvo, 17. Rangaistusalueen sisältä joukkue laukoi neljä kertaa, kun keskimäärin Klubi on ottelua kohden laukonut tällä kaudella boksista 8,9 kertaa. RoPS:n seitsemän maalintekoyritystä on lähempänä sen omaa keskiarvoaan, joka on kuluvalla kaudella ollut keskimäärin kahdeksan laukausta ottelua kohden.

Eniten maalintekoyrityksiä ottelussa oli Dahlströmillä, neljä, joista kolme lähti rangaistusalueen ulkopuolelta ja joista yksi upposi maaliin. Dahlströmin kolme muuta laukausta RoPS-puolustus onnistui blokkaamaan.

Pallonhallinta koko ottelun osalta meni 53–47 % HJK:lle. Syöttöjä HJK:lla oli 480 (85 %) ja RoPS:lla 431 (86 %). HJK pääsi kuitenkin selvästi helpommin etenemään lähelle vastustajansa maalia kuin RoPS, syöttöjä hyökkäyskolmanneksella oli 181, kun RoPS:lla niitä oli 95. HJK:n hyökkäyksistä viimeiselle kolmannekselle eteni 42 %, RoPS:n hyökkäyksistä 25 %.

Vastustajan rangaistusalueelle HJK eteni 16 kertaa (16 % hyökkäyksistä), RoPS puolestaan neljä kertaa (4 %). Keskimäärin tällä kaudella HJK:n hyökkäyksistä vastustajan boksiin on edennyt ottelua kohden 20 (19 %) ja RoPS:n 10 (10 %). Keskimäärin Veikkausliigassa joukkueet etenevät rangaistusalueelle 14 kertaa (13 %) ottelua kohden.

Debytantti Chrisantus pelasi ottelussa 74 minuuttia. Maalintekoyrityksiä hänelle ei merkitty, mutta kertaalleen hän syötti Nikolai Alhon kuljetukseen, josta syntyi maalintekoyritys. Syöttöjä Chrisantusilla oli 11, joista 9 meni omille (82 %). Neljästätoista kaksinkamppailustaan hän voitti viisi (36 %). Kaksinkamppailuista kahdeksan oli pääpalloja, joista Chrisantus voitti kaksi.