Tilastoraportti: Tasainen matsi kääntyi Klubille

HJK ei saanut luotua lauantaina lähellekään samanlaista myllytystä kuin edellisessä liigaottelussaan PS Kemiä vastaan, jolloin Klubi laukoi 32 kertaa. TPS:aa vastaan maalintekoyrityksiä oli 15, joka on hieman vähemmän kuin joukkueen kauden keskiarvo (17,6). Laukauksista yhdeksän lähti rangaistusalueen sisäpuolelta ja maalia kohti yrityksistä suuntautui kuusi. TPS:lla maalintekoyrityksiä oli yhdeksän, joista neljä maalia kohti.

Ensimmäisellä jaksolla Klubilla oli seitsemän maalintekoyritystä, TPS:lla neljä. Maalit jäivät kuitenkin ensimmäisellä nelivitosella syntymättä.

xG

Kotijoukkueen toisen jakson ensimmäinen maalintekoyritys tuotti ottelun avausmaalin, kun Hannu Patronen laukoi pallon maaliin ottelun 51. minuutilla Sebastian Dahlströmin antamasta kulmapotkusta.

Lisämaaleja saatiin odotella ottelun viimeisille minuuteille asti. Ensin entinen TPS-pelaaja Riku Riski tuplasi Klubin johdon ottelun 86:nnella peliminuutilla Daniel O’Shaughnessyn syötöstä. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Elias Ahde kavensi tilanteeksi 2–1, mutta kun enempää maaleja ei ottelussa nähty, jäi tuo myös ottelun lopputulokseksi.

Eniten maalintekoyrityksiä Klubi-pelaajista oli Enoch Banzalla sekä Filip Valenčičilla, jotka molemmat laukoivat ottelussa kolme kertaa. Myös vierasjoukkueen innokkaimmalla laukojalla Mika Ääritalolla oli ottelussa niin ikään kolme maalintekoyritystä.

Ei ollut ennakkoon ehkä odotettua, että sarjassa kymmenentenä majaileva vierasjoukkue ottaisi pallonhallinnan itselleen, mutta näin lauantain ottelussa vain kävi. Ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliiga-kaudella HJK:n pallonhallintaprosentti jäi alle 50 prosentin, sillä HJK piti palloa vain 47-prosenttisesti. Yhteensä pallo oli Klubilla 25 minuuttia ja 50 sekuntia. Keskimäärin kuluvalla kaudella pallo on ollut HJK:lla ottelua kohden 33 minuuttia ja 46 sekuntia, pallonhallinta keskimäärin 61 %.

Edellisen kerran HJK on pitänyt Veikkausliigassa palloa vähemmän kuin vastustajansa viime vuoden syyskuussa VPS:aa vastaan pelatussa ottelussa, jolloin pallo oli HJK:lla 43-prosenttisesti, yhteensä 24 minuuttia ja 27 sekuntia.

Pallonhallinta

TPS vei nimiinsä myös ottelun syöttötilastot. Yhteensä HJK:lla oli 429 syöttöä, joista perille meni 80 %, kun keskimäärin joukkue on kaudella 2018 syöttänyt 546 syöttöä ottelua kohden, ja ne ovat menneet omille 84-prosenttisesti. TPS:lla syöttöjä oli 504, joista tarkkoja oli 82 %. TPS:lla oli myös enemmän syöttöjä hyökkäyskolmanneksella (HJK 126 kpl/64 %, TPS 137 kpl/66 %) sekä vastustajan rangaistusalueella (HJK 29 kpl/38 %, TPS 31 kpl/45 %).

Eniten pallossa oli HJK-pelaajista toppari Patronen, joka syötti 62 kertaa, joista 90 % tarkasti omille. Debyyttiottelussaan täydet minuutit pelanneella Kevin Kouassivi-Benissanilla syöttöjä oli toiseksi eniten, 53, jotka menivät perille 91-prosenttisesti. Kouassivi-Benissanilla oli klubilaisista eniten onnistuneita syöttöjä hyökkäyskolmanneksella, 13 (yhteensä 15 syöttöä). Sekä Dahlströmillä että Valenčičilla viimeisen kolmanneksen syöttöyrityksiä oli enemmän, 19, mutta molemmat onnistuivat syötöissään vain 11 kertaa. Dahlström myös syötti joukkueestaan eniten onnistuneita palloja rangaistusalueelle, kuusi, kun koko muu joukkue onnistui boksiin menneissä syötöissä yhteensä viidesti.

Tilastojen perusteella voitto ei ollut ehkä sieltä vakuuttavimmasta päästä, mutta arvokkaat kolme pistettä joka tapauksessa euro-otteluiden välissä. HJK ei otteluun lähtenyt aivan ykkösnipullansa, tekihän Kouassivi-Benissanin lisäksi myös Otto Ollikainen ottelussa HJK-debyyttinsä. Lisäksi Banza oli tällä kaudella ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa.