Tim Sparv Klubiin!

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on HJK:n pelaaja.

Tim Sparv, Miika Takkula - HJK Helsinki. Photo: © HJK Media
Tim Sparv ja Miika Takkula

HJK ja Tim Sparv, 34, ovat tehneet sopimuksen. Sopimus kattaa kauden 2021 ja siinä on optio kaudesta 2022.

– Tim on hyvin peliä tasapainottava keskikenttäpelaaja, jolla on hyvä ymmärrys pelin rytmittämisessä hyökkäyspelin eri vaiheissa. Puolustussuuntaan hän on hyvä suojelemaan puolustuslinjan edessä olevaa tilaa ja organisoimaan lähellä olevia kanssapelaajia. Hän tuo myös hyvän lisän erikoistilannepelaamiseen molemmissa päädyissä sekä johtajuutta jo ennestään vahvaan joukkueeseemme, toteaa HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Tim Sparv, Miika Takkula - HJK Helsinki. Photo: © HJK Media

Oravaisissa syntyneellä Tim Sparvilla on takanaan pitkä kansainvälinen ura, joka alkoi Southamptonin junioriakatemiasta ja vei Ruotsin, Hollannin, Saksan ja Tanskan kautta Kreikkaan, jossa hän pelasi AEL FC:n riveissä. 

Suurelle yleisölle Sparv on parhaiten tunnettu Huuhkajien vankkana kapteenina. Hän depytoi miesten edustusmaajoukkueessa 21-vuotiaana vuonna 2009 ja on toiminut kapteenina vuodesta 2018. Tänä vuonna suomalaisten suuri sukupolvien unelma toteutui, kun maajoukkue pelasi EM-kisojen lopputurnauksessa. 

Tim Sparv, Miika Takkula - HJK Helsinki. Photo: © HJK Media

– Halusin tulla Suomeen pelaamaan ennen kuin urani on ohi, ja halusin ehdottomasti tulla Klubiin pelaamaan, kertoi Tim Sparv lehdistötilaisuudessa.

– Haluan voittaa Suomen mestaruuden. Olen myös motivoitunut jatkamaan maajoukkueessa ja päävalmentaja Markku Kanervakin tietää sen. HJK tarjoaa hyvän ympäristön saada itseni kuntoon ja pelata hyvässä seurassa, mikä auttaa myös maajoukkuetta.

– Haluan olla Klubissa pitkään, nyt ensin pelaajana, mutta tulevaisuudessa myös valmentajana. On hyvin mahdollista, että HJK on viimeinen seurani jalkapalloilijana, päättää Tim Sparv.

Tervetuloa Klubiin, Tim! Välkommen!

210727 UCL HJK-Malmö