Tim Väyrynen Klubiin

HJK ja hyökkääjä Tim Väyrynen ovat tehneet tämän ja ensi kauden kattavan sopimuksen.

Tim Väyrynen - Suomen maajoukkue - HJK Helsinki
Tim Väyrynen

HJK vahvistaa hyökkäystään, kun Hongan kasvatti Tim Väyrynen, 26, liittyy Klubin miehistöön.

– Fiilikset on korkealla! Tämä on loistava mahdollisuus minulle ja joukkueelle ja toivon, että onnistun. Odotan erittäin paljon tätä. Mulla on takana muutama hankala vuosi, mutta olen tehnyt paljon kovaa työtä ja nyt on aika näyttää se. Haluan onnistua mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta ja sitä kautta tehdä Pukit ja päästä takaisin ulkomaille, naurahtelee Tim Väyrynen.

Kausina 2010–2013 pelatessaan Hongassa Väyrynen teki Veikkausliigassa yhteensä 34 maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä. Kaudella 2013 Väyrynen voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 maalilla ja valittiin kauden liigahyökkääjäksi ja sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Hyvät näytöt kotimaassa veivät Tim Väyrysen Saksaan Borussia Dortmund II:een vuonna 2014. Dortmundista Väyrynen siirtyi kausiksi 2015–2017 Dynamo Dresdeniin ja 2017–2018 Hansa Rostockiin. Vuodesta 2018 Väyrynen on pelannut Hollannissa Roda JC Kerkradessa.

Tim Väyrynen on edustanut Suomen maajoukkuetta jo U15-joukkueesta asti. Miesten maajoukkueessa pelejä hänelle on kertynyt 12.

– Tim sopii profiililtaan hyvin nykyiseen joukkueeseen, koska entuudestaan meillä ei ole ns. puhdasta 9-paikan pelaajaa. Akseli Pelvas on lähimpänä tätä, mutta hänkin vahvimmillaan, kun pelataan kahdella hyökkääjällä, taustoittaa urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula.

– Tim on monipuolinen hyökkääjä, joka osallistuu vahvasti kaikkiin pelin eri vaiheisiin. Tämän lisäksi hän on laadukas boksipelaaja. Kotimaisena pelaajan tuntee sarjan jo entuudestaan ja todistanut tekevänsä maaleja veikkausliigassa. Pidemmällä perspektiivillä hän tuo meille myös jatkuvuutta hyökkäysosastolle seuraavaa kautta silmällä pitäen, jatkaa Takkula.

Tim Väyrysellä on HJK:n kannattajille selkeä viesti.

– Tulin Klubiin tekemään paljon maaleja!

Tervetuloa Klubiin, Tim!