Toni Korkeakunnas: ”Enemmänkin olisi ollut otettavissa”

HJK hävisi Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen avausosan vieraskentällä Qarabağille.

Bojan Radulovic urakoi täydet 90 minuuttia.

Qarabağ FK vs HJK 2–1 (0–0)
55’ Leandro Andrade 1–0
77’ Anthony Olusanua 1–1
85’ Juninho 2–1

Vauhdikas sekä tapahtumarikas Eurooppa-liigan karsintaottelu Bakussa päättyi monien käänteiden jälkeen Klubin 1–2-vierastappioon Qarabağia vastaan. Vaikka kotijoukkue hallitsi palloa selvästi, kirjattiin maalia kohti suuntautuneet laukaukset Klubin hyväksi lukemin 7–5. Maalin tappio jätti Klubin kuitenkin hyviin asemiin ensi viikon kotiottelua ajatellen.

Qarabağ tuli otteluun vahvasti ja laukoi pallon HJK:n verkkoon jo neljännellä minuutilla. VAR-tuomio kuitenkin kumosi maalin paitsiona. Puoliajan edetessä Klubi pääsi paremmin otteluun mukaan, vaikka todellisia huippupaikkoja joukkue ei pystynytkään vielä avausjaksolla luomaan.

– Kaksijakoiset fiilikset. Aloitimme vaisusti ja olimme passiivisia mutta saimme kuitenkin korjattua peli-ilmettämme aika nopeasti. Varsinkin toisella puoliajalla tulimme hyvin peliin mukaan. Pelirohkeutemme kasvoi ottelun edetessä, ja pystyimme murtamaan heidän prässiään, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Qarabağ siirtyi johtoon toisen jakson alussa, kun liian vapaaksi maalille unohtunut Leandro Andrade laukoi pallon Jesse Östin hanskojen kautta maaliin.

Klubi vaikutti hieman väsyneeltä isäntien avausosuman jälkeen, mutta vaihdosta kentälle tulleet Filip Rogić, Anthony Olusanya, Santeri Hostikka muovasivat Klubin hyökkäyspelin uuteen uskoon. Olusanya iski tasoituksen Hostikan syötöstä kaksikon oltua kentällä vain viisi minuuttia.

Klubilla oli viimeisen kymmenminuuttisen aikana useampi tilaisuus kurittaa Qarabağia lisämaaleilla, mutta tolppa ja maalivahti Shahrudin Mahammadaliyevin huipputorjunnat pitivät kotijoukkuetta pystyssä.

– Jäi sellainen fiilis, että enemmänkin olisi ollut otettavissa. Hyvä taistelu joukkueelta – pelimme rakenne paranee koko ajan. Pelaajat luottavat siihen, että pelikaverit ovat oikeissa paikoissa. Tänäänkin oli paljon aihioita, joista olisimme voineet saada enemmän aikaan.

Klubin harmiksi kotijoukkue osui vielä toistamiseen viisi minuuttia ennen loppua, kun huolimattomasti puolustettu pystysyöttö tippui Juninholle, joka laukoi pallon Joona Toivion kautta maaliin.

– Molemmissa Qarabağin maaleissa kävi tietynlainen nukahdus. Emme puolustaneet tilanteenvaihtoja kunnolla ihan loppuun saakka, ja tämän tason vastustaja rokottaa niistä.

Ottelupari ratkaistaan ensi viikon torstaina 17.8. Bolt Arenalla. HJK osoitti kykenevänsä haavoittamaan Qarabağia, ja kaikki on vielä auki jatkopaikkaa ajatellen.

– Rohkaiseva esitys. Tämä lisäsi uskoa siihen, mitä olemme tekemässä, ja että voimme mennä tästä jatkoon. Avain on siinä, että pallollinen rohkeutemme kasvaa, ja siitä on koko ajan enemmän viitteitä. Pelaamisemme alkaa näyttää enemmän siltä mitä tavoittelemme. Kaikki on vielä auki – jos tämä oli meille eksoottinen kokemus, niin yhtä lailla heille on eksoottista tulla ensi viikolla Boltille.