Toni Korkeakunnas: ”Ensimmäinen ottelupallo ei tuottanut tulosta”

HJK hävisi Vaasassa VPS:lle viime hetken takaiskumaalilla. Mestaruus ratkaistaan kahden viikon päästä Bolt Arenalla.

Tappio oli Klubille ensimmäinen Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa liigassa.

VPS vs HJK 3–2 (2–1)
3’ Yevgeny Bashkirov 1–0
14’ Peter Michael 2–0
40’ Hassane Bandé 2–1
78’ Bojan Radulovic 2–2
90+5’ Peter Michael 3–2

HJK ei kyennyt vielä varmistamaan neljättä perättäistä Suomen mestaruuttaan, kun VPS voitti Klubin kotiottelussaan dramaattisten käänteiden jälkeen 3–2. Samaan aikaan KuPS voitti omassa ottelussaan FC Hongan, joten Veikkausliigan ratkaisu siirtyy viimeiselle kierrokselle, jolloin HJK isännöi KuPSia Töölössä.

Sunnuntain ottelun alku oli Klubin kannalta karmaiseva, kun joukkue oli 0–2-tappiolla jo vartin jälkeen. Ensin Yevgeny Bashkirov laukoi kaukaa Vepsun johtoon, ja seuraavaksi Peter Michael sijoitti pallon boksin sisältä ohi Jesse Östin.

– Unelias startti. Aiheutimme itse itsellemme hankaluuksia, kun jouduimme heti 0–2-tappiolle. Se olisi aika hankala paikka missä tahansa vieraspelissä ja etenkin täällä (Vaasassa) tällä hetkellä hyvinkin hankala, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

HJK:n pelaaminen parani hiljalleen, ja ote siirtyikin keltaisessa peliasussa pelanneen Klubin haltuun. HJK:n ensimmäisen jakson lopussa syntynyt kavennusmaali oli taidetta, kun Hassane Bandé laukoi kierteisen kudin VPS-maalin ylänurkkaan reilusta 20 metristä.

Toisella jaksolla HJK paransi peliään entisestään, ja joukkue sai luotua useampia kohtalaisen hyviä maalipaikkoja Teppo Marttisen vartioimalle VPS-maalille. Ansaittu tasoitus nähtiin noin vartti ennen loppua, kun Bojan Radulovic puski pallon lähietäisyydeltä maaliin.

– Tosi ryhdikkäästi joukkue kokosi itsensä. Veimme peliä pitkät pätkät ja teimme kaksi maalia. Sen jälkeen meillä oli mahdollisuus naulata vielä 3–2-maali, mutta perisyntimme on viime aikoina ollut se, ettemme ole siihen pystyneet.

Klubi ei onnistunut säilyttämään tasatilannettaan, vaan VPS iski ikävimmällä mahdollisella hetkellä. Lisäaika oli jo lähes täynnä, kun VPS:n kulmapotku päätyi Michaelin ulottuville, ja nigerialainen latasi pallon voimalla ohi Jesse Östin.

– Loppu oli vähän samanlainen kuin Aberdeenissa. Emme saaneet palloa kontrolliin, ja vastustaja toimitti palloa jatkuvasti boksiin. Helppo tietysti sanoa, mutta meidän olisi kannattanut pysyä pallossa vähän enemmän tuossa lopussa, niin tulos olisi voinut olla erilainen.

Vaikka HJK hävisikin sunnuntaina ensimmäistä kertaa Korkeakunnaksen alaisuudessa liigassa, on mestaruus edelleen omissa käsissä. Klubi isännöi Veikkausliigan päätöskierroksella KuPSia, jonka täytyisi voittaa HJK vähintään kolmella maalilla, jotta mestaruus karkaisi Kuopioon.

– Tämä oli meille ensimmäinen takaisku Veikkausliigassa. Ei tässä kuitenkaan mitään hätää ole, vaikka matka himaan ei olekaan kaikista riemukkain. Osalla on nyt kuusi päivää lomaa ja osa on muissa tehtävissä (maajoukkueissa), ja eiköhän tämä tappio ole unohdettu, kun palaamme taas yhteen. Emme me jää tätä märehtimään. Ensimmäinen ottelupallo ei tuottanut tulosta, mutta meillä on tulossa hieno kotiottelu, jossa voimme ratkaista mestaruuden, sanoi Korkeakunnas.