Toni Korkeakunnas: ”Jesse Öst oli loistava – ja aiheutti vähän lisäjännitystä ennen peliä”

HJK ja Aberdeen FC tasasivat pisteet Konferenssiliigassa.

Aberdeen FC vs HJK 1–1 (0–0)
59’ Bojan Radulovic 0–1
79’ Bojan Miovski 1–1

HJK avasi pistetilinsä Konferenssiliigan lohkovaiheessa, kun joukkue tasasi pisteet Skotlannissa Aberdeenin vieraana. Lohkon toisessa ottelussa kreikkalainen PAOK voitti saksalaisen Eintracht Frankfurtin ja siirtyi lohkon kärkipaikalle. Klubi on kolmannella sijalla, tasapisteissä lohkon jumbopaikkaa hallussaan pitävän Aberdeenin kanssa.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Aberdeen hallitsi hieman enemmän palloa, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei nähty kummassakaan päässä. Maalipaikat kirjattiin lopulta isännille lukemin 7–3, mutta kumpikin joukkue sai vain yhden laukauksen kohti maalia. HJK oli ajoittain pulassa Aberdeenin voimakkaan prässin kanssa, mutta toisaalta Klubilla oli omat hyvätkin pallolliset hetkensä.

– Tiesimme, että he tulevat kovaa ja suoraviivaisesti. He tulivat todella voimakkaasti päälle, mutta pääsimme ensimmäisellä puoliajalla ajoittain ihan hyvin sen ensimmäisen prässin ohi. Aina kun maltoimme olla rohkeita pallollisena, olimme hyvin pelin päällä. Meidän olisi pitänyt pystyä vain pelaamaan pidempiä jaksoja meidän pallollista peliämme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Toisen jakson ensimmäinen 15-minuuttinen oli HJK:lta vahvaa suorittamista. Klubi hallitsi selvästi kenttätapahtumia, mistä joukkue saikin palkinnoksi ottelun avausmaalin. Pyry Soiri murtautui oikealta boksiin ja tarjoili Bojan Radulovicille, joka laukoi pallon takayläkulmaan.

Sen jälkeen ottelun kuva muuttui selvästi, ja HJK joutui puolustuskannalle. Kotijoukkue alkoi vyöryttää keskityksiään kohti Klubin boksia, ja Jesse Öst joutui venymään pariin hyvään torjuntaan. Paine kasvoi lopulta kuitenkin liian suureksi, ja kotijoukkueen Bojan Miovski tasoitti pelin 79. minuutilla.

– Maalin jälkeen emme saaneet kiinni rytmistä, kun vastustaja sai koko ajan sivurajoja ja kulmapotkuja. Emme päässeet pelaamalla pois omista, ja paine kasvoi. On osin inhimillistäkin, että kun paine kasvaa, fokus menee siihen puolustuspelaamiseen, vaikka pitäisi kuitenkin olla aktiivinen myös hyökkäyssuuntaan.

HJK:lla oli mahdollisuus siirtyä 2–0-johtoon juuri ennen Aberdeenin tasoitusta, mutta Radulovic ei onnistunut ohjaamaan Tuomas Ollilan keskitystä maaliin.

– Oli meillä siinä pari hyvääkin hyökkäystä. Oli tosi lähellä, että Bojan olisi päässyt naulaamaan Ollilan keskityksestä. Kävi vähän sama kuin viimeksi PAOKin kanssa – silloinkin meillä oli paikkoja naulata peli 1–0-tilanteessa, mutta emme onnistuneet siinä, ja sitten paine kasvoi omassa päässä.

Aberdeenilla oli vielä erinomainen sauma voittomaalin iskemiseen, kun kapverdeläinen Duk pääsi läpiajoon. Hänet nollasi erinomaisen ottelun maalillaan pelannut Öst, joka oli yksi Klubia piinanneen flunssa-aallon uhreista.

– Monilla pelaajillamme on ollut viime aikoina aika paljon rasitusta, ja tänäänkin kolme vaihtoamme johtui loukkaantumisista. Lisäksi saimme bonuksena Skotlantiin saapuessamme flunssa-aallon, ja esimerkiksi Jesse Östin – joka oli muuten tänään loistava – suhteen tehtiin päätös vasta puoli viiden aikaan, että hän on ylipäätään pelikuntoinen. Saimme siitä vähän lisäjännitystä otteluun, mutta hyvin siitäkin selvittiin, naurahti Korkeakunnas.