Toni Korkeakunnas: ”Joukkueessa on hyvä maltti ja rauhallisuus”

HJK kukisti FC Interin Mestaruussarjan avausottelussa maalein 2–0.

HJK ei ole hävinnyt vielä kertaakaan Veikkausliigassa Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa.

HJK vs FC Inter 2–0 (0–0)
72’ Hassane Bandé 1–0
81’ Bojan Radulovic 2–0

HJK vankisti asemiaan Veikkausliigan kärkipaikalla, kun Boltille vieraaksi saapunut FC Inter kaatui Mestaruussarjan ensimmäisessä ottelussa maalein 2–0. Klubi johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla ennen Kuopion Palloseuraa, mutta kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasainen. Inter onnistui häiritsemään korkealla prässillään Klubin pelinrakentelua, ja toisaalta taas kotijoukkueen hyökkäyksistä jäi viimeinen terävyys uupumaan. Avausjakson ainoasta maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta vastasi lopulta Interin Boubou Diallo.

– Emme saaneet luotua alussa riittävästi maalintekotilanteita. Pääsimme kyllä hyville paikoille, mutta viimeiset tai viimeistä edelliset syötöt olivat huolimattomia. Rakenne oli kuitenkin hyvä, ja pääsimme usein hyökkäämään viimeistäkin linjaa vastaan, mutta ratkaisumme eivät olleet riittävän laadukkaita, pohti HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Jos Interin puolustus toimi ottelussa hyvin, voi samaa sanoa myös HJK:sta. Klubi onnistui pitämään Interin poissa boksista, eikä nopeista vastahyökkäyksistä elävä turkulaisjoukkue päässyt hyödyntämään vauhtiaan.

– Vastassamme oli liigan paras tilanteenvaihtojoukkue, mutta pystyimme eliminoimaan ne lähes kokonaan. Joona (Toivio) taisi kerran joutua juoksukilpailuun (Timo) Stavitskin kanssa, mutta senkin hän klaarasi hyvin. Siinä mielessä hyvä esitys.

Ottelun käännekohta nähtiin 56. minuutilla, kun Inter-kapteeni Tommi Jyry katseli illan toista keltaista korttiaan. HJK pääsi jauhamaan entistä syvemmällä Interin alueella, ja lopulta vaihdosta kentälle tullut Hassane Bandé rikkoi kuparisen HJK-uransa ensimmäisellä maalillaan.

– Saimme vaihdosta lisää virtaa, ja oli hienoa, että Bandé sai nyt osuman. Hän toi muutenkin vaarallisuutta selustaan. Olisimme voineet ensimmäiselläkin jaksolla tehdä vähän enemmän liikkeitä syvyyteen.  

Loppulukemat viimeisteli kymmenisen minuuttia myöhemmin Bojan Radulovic, joka ohjasi kulmapotkutilanteessa Aapo Halmeen puskun paluupallon verkon perukoille. Maali oli espanjalaiselle jo kauden kuudestoista.

– Ammattimainen esitys meidän pojilta. Pidimme pään kylmänä, vaikka vastustaja tuli peliin hyvällä asenteella. Joukkueessa on aika hyvä maltti ja rauhallisuus – tiedämme, että pystymme luomaan tilanteita ja aihioita. Vaikka ulosajoa ei olisi tullutkaan, minulla oli sellainen tunne, että olisimme klaaranneet tämän. Totta kai se kuitenkin helpotti tehtäväämme huomattavasti. Lisäksi nolla omissa on aina kova sana.

– Ei ollut helppoa tulla tauon jälkeen tähän peliin. Meillä oli pelaajia reissussa, ja kolme pelaajaa tippui vielä eilen pois. Se ei tietenkään ole meille mikään tekosyy mutta muutti luonnollisesti suunnitelmia. Meillä on kuitenkin laadukas ryhmä, ja nytkin jäi laadukkaita pelaajia katsomoon. Matka jatkuu suunnitelmiemme mukaan kohti seuraavia haasteita, totesi Korkeakunnas.

Katso ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus.