Toni Korkeakunnas: ”Kaikkemme teimme”

HJK hävisi Mestarien liigan karsinnoissa Moldelle yhteismaalein 1–2.

Molde FK vs HJK 2–0 (0–0)
74’ Kristian Eriksen 1–0
89’ Ola Brynhildsen 2–0

HJK:n taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi keskiviikkoiltana, kun Molde nujersi taistelevan helsinkiläismiehistön maalein 2–0. Klubi voitti ensimmäisen osan Töölössä 1–0, joten yhteismaalit kirjattiin norjalaisille 2–1. HJK:n europelit jatkuvat ensi viikolla Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella, jossa vastaan asettuu azerbaidžanilainen Qarabağ FK.

Sitä ennen edessä on kuitenkin tärkeä Veikkausliiga-ottelu, kun IFK Mariehamn saapuu Bolt Arenalle tulevana lauantaina.

– Putosimme yhdestä cupista, ja seuraavaksi keskitymme lauantain tärkeään otteluun. Tavoitteemme on voittaa Suomen mestaruus, joten kaikki pelit on voitettava. Sen jälkeen laitamme paukut Eurooppa-liigaan, joka ei ollut viime vuonnakaan yhtään pöllömpi kilpailu, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Ensimmäinen puoliaika oli Klubilta suhteellisen onnistunut. Molde hallitsi odotusten mukaisesti kenttätapahtumia, mutta todellisia vaaran paikkoja ei HJK-maalilla käytännössä nähty. Sen sijaan Klubilla oli tuhannen taalan paikka siirtyä johtoon, kun Topi Keskinen pääsi nokikkain Jacob Karlströmin kanssa. Norjalaisvahti veti kuitenkin pidemmän korren.

Molden painostus yltyi toisen jakson edetessä, eikä HJK päässyt hyökkäämään ollenkaan. Klubin puolustus kesti 75. minuutille saakka, kunnes Kristian Eriksen puski isännät johtoon. Lopullisen sinetin ottelulle ja otteluparille iski Ola Brynhildsen minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Ottelu oli Klubin viides uuden valmennustiimin alaisuudessa. Ensimmäisistä neljästä ottelusta joukkue nappasi halutun tuloksen, mutta tällä kertaa vastustaja veti pidemmän korren.

– Tämä oli uuden projektimme ensimmäinen takaisku. Puhuimme poikien kanssa, ettemme halua kokea tällaista uudestaan. Harmittaa heidän puolestaan, he tekivät uskomattoman määrän töitä. Kaikkemme teimme ja olimme selviytyä jatkoon, mutta ei ihan riittänyt. Rehellisyyden nimissä parempi joukkue meni jatkoon.

Katso kooste matsista.