Toni Korkeakunnas: ”Kaksi maalia wingbackien välistä erotiikkaa”

HJK nousi Veikkausliigan kärkipaikalle Oulusta haetun 3–1-vierasvoiton myötä.

Klubi ei ole vielä hävinnyt kertaakaan Veikkausliigassa Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa.

AC Oulu vs HJK 1–3 (0–1)
27’ Miro Tenho 0–1
69’ Tuomas Ollila 0–2
78’ Tuomas Ollila 0–3
82’ Ashley Coffey 1–3

HJK haki sunnuntai-iltana tärkeät kolme pistettä Oulusta, jossa AC Oulu kaatui maalein 3–1. Voisi sanoa, että jo oli aikakin, sillä Klubi oli viimeksi hakenut täydet pisteet Oulusta lokakuussa 2007, ja edellisestä AC Oulu -kotivoitostakin oli Veikkausliigassa vierähtänyt jo reilusti yli kaksi vuotta.

Voitto oli erityisen tärkeä, koska KuPS jäi omassa Haka-ottelussaan tasapeliin, mikä nosti HJK:n sarjakärkeen ennen runkosarjan viimeistä kierrosta. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan ensi sunnuntaina, jolloin Klubi isännöi KuPSia.

HJK lähti otteluun jälleen hyvin kierrätetyllä kokoonpanolla. Kenttäpelaajista ainoastaan Matti Peltola, Tuomas Ollila sekä Miro Tenho avasivat myös torstain Farul-vierasottelun.

– Hieno vierasvoitto, saimme karistettua AC Oulu -peikon niskastamme. Lähtökohdat olivat melko haastavat Romanian reissun jäljiltä, mutta pojat pelasivat hyvin. Saimme jälleen kierrätettyä pelaajiamme hyvin – osa sai tärkeitä minuutteja ja osa huilia, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen. Klubi hallitsi ensimmäisen puolituntisen ja siirtyi johtoon Tenhon upealla puskumaalilla, mutta viimeinen vartti mentiin oululaisten komennossa. Niki Mäenpään torjunnat pitivät kuitenkin Klubin johtoasemassa tauolle mentäessä.

Toisella jaksolla Klubi sai hyökkäyspeliinsä lisää virtaa vaihtopenkiltä, ja Tuomas Ollila laukoi kaksi maalia kymmenen minuutin sisällä. Molempiin osumiin mainion esityön teki Kevin Kouassivi-Benissan, joka on nyt syöttänyt kolmessa edellisessä Veikkausliiga-ottelussa peräti viisi maalia.

Oulun Ashley Coffey kavensi vielä tilanteen, mutta AC Oulun 1–3-maali oli lopulta vain kosmetiikkaa, ja HJK olisi voinut viimeisellä kymmenminuuttisella tehdä lisääkin maaleja. Komea vierasvoitto kasvatti Klubin voittoputken Veikkausliigassa viiden ottelun mittaiseksi, mistä on hyvä lähteä kohti tärkeää viikkoa. Sunnuntain HJK-KuPS-kamppailu ei ole viikon ainoa suuri koitos, sillä torstaina on luvassa Konferenssiliigan viimeinen karsintaottelu.

– Konkariosaston Atomilta sekä Perparim Hetemaj’lta hienot ja tasapainoiset suoritukset. Lisäksi teimme jälleen erikoistilannemaalin. Kaksi seuraavaa maaliamme olivatkin sitten wingbackien välistä erotiikkaa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.