Toni Korkeakunnas: ”Näitä hetkiä varten tätä tehdään”

HJK kaatoi romanialaisen Farul Constanţan yhteismaalein 3–2 ja eteni Konferenssiliigan lohkovaiheeseen.

HJK vs FCV Farul Constanţa 2–0 (1–0)
20’ Bojan Radulovic 1–0
70’ Bojan Radulovic 2–0

HJK kukisti romanialaisen Farulin maalein 2–0 Konferenssiliigan viimeisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Vaikka Klubi hävisi viime viikon vierasottelun lukemin 1–2, helsinkiläiset etenivät otteluparista jatkoon ja lohkovaiheeseen yhteismaalein 3–2. HJK pelaa nyt lohkopelejä jo kolmatta kertaa putkeen: Viime syksynä Klubi eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, ja kaksi vuotta sitten joukkue pelasi niin ikään Konferenssiliigan lohkossa.

– Jälleen yksi maaginen euroilta Bolt Arenalla. HJK saavutti jotain, johon moni ei usko meidän kykenevän. Olemme iso seura Suomessa mutta emme kovinkaan suuri Euroopassa. Olen todella tyytyväinen, että pystymme siitä huolimatta kaatamaan itseämme isompia seuroja. Iso kiitos koko valmennustiimille, pelaajille ja koko yleisölle – nämä ovat niitä hetkiä, joita varten tätä tehdään, iloitsi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Ottelu oli kokonaisuudessaan todella vahva sekä ehjä esitys Klubilta. Vierasjoukkue Farul jäi heti kättelyssä jalkoihin, kun Bojan Radulovic puski Lucas Lingmanin kulman maaliin jo viidennellä minuutilla. VAR hylkäsi vielä tämän osuman, mutta Radulovicin seuraava pusku upposi hyväksytysti verkon perukoille 15 minuuttia myöhemmin.

Toisella jaksolla Klubi laittoi vieläkin isomman vaihteen silmään, ja jälkimmäisen puoliskon ensimmäiset 20–25 minuuttia olivat Klubin lähes täydellistä dominointia. HJK:lla oli useita saumoja siirtyä 2–0-johtoon, mutta romanialaisten maali oli kuin noiduttu.

Otteluparin ratkaisevaksi maaliksi jäänyt osuma nähtiin 20 minuuttia ennen loppua. Maali oli jälleen Radulovicin käsialaa: Topi Keskinen ja Lingman petasivat tilanteen espanjalaiselle, joka toimitti pallon toistamiseen Farulin maaliin.

– Etenkin näissä kansainvälisissä peleissä vieras- ja kotiotteluilla on suuri ero. Meitä on hankala voittaa kotikentällämme. Tiesimme, että vaikka meillä oli tänäänkin vastassa Romanian mestari, meillä on mahdollisuus, kunhan noudatamme pelisuunnitelmaamme. Mielestäni ansaitsimme tänään voiton.

Klubin koko joukkueen voisi nostaa yhdeksi suureksi onnistujaksi. Ryhmä pelasi suurella sydämellä, eikä heikkoja lenkkejä löytynyt. Etenkin kaksi peliä henkilökohtaisten syiden vuoksi missannut Lingman oli ilmiliekeissä, eikä vierellä säestänyt Matti Peltola ollut yhtään sen hullumpi.

– Keskikenttä on aina joukkueen konehuone sekä sydän, ja tänään meillä oli siellä kaksi maajoukkuetason pelaajaa. He pelasivat loistavasti, kuten koko muukin joukkue. Ihan mieletöntä, miten Lucas tuli tuohon takaisin parin ottelun jälkeen.

– Pakko nostaa esiin myös Aapo Halmeen suoritus. Ihan huikean dominoiva esitys puolustuspäässä ja pallollisena. Ja (Niki) Mäenpää on isäntä talossa, hän tuo pelaamiseemme tietynlaista rauhallisuutta, kehui Korkeakunnas.

Kehuja ansaitsee myös ratkaisuhahmoksi noussut Radulovic, joka on tehnyt tällä kaudella jo 18 maalia kaikki kilpailut mukaan lukien. Viime vuonna Radulovicin laukoi yhteensä 11 osumaa, ja nyt miehellä on vielä runsaasti aikaa parannella ennätystään.

– Hän on tehnyt valtavasti töitä fysiikkansa eteen. Maalintekijät elävät onnistumisista, joita on nyt tullut. Hän on kehittynyt viime kaudesta myös persoonana – Bojan on nyt tietyllä tapaa miehekkäämpi ja päättäväisempi. Vuosi Helsingissä on selvästi tehnyt hyvää. Hän olisi varmaan jo valmis isommille kentille, mutta en minä häntä vielä mihinkään halua päästää, naurahti Korkeakunnas.