Toni Korkeakunnas: ”Olemme aikataulussa”

Klubi kaatoi IFK Mariehamnin Boltilla maalein 4–2.

Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen voittoon ja neljään maaliin.

HJK vs IFK Mariehamn 4–2 (2–1)
9’ Anthony Olusanya 1–0
19’ Santeri Hostikka 2–0
35’ Ariel Ngueukam 2–1
77’ Santeri Hostikka 3–1
84’ Jelle van der Heyden 3–2
90’ Pyry Soiri 4–2 rp
Yleisömäärä: 8005

HJK kaatoi IFK Mariehamnin lauantai-iltapäivän ainoassa Veikkausliiga-kamppailussa maalein 4–2. Klubi nousi voiton myötä ainakin hetkellisesti liigan kärkipaikalle jättäen sekä KuPSin että SJK:n kahden pisteen takamatkalle. Kaksikolla on tosin vähemmän pelattuja pelejä: KuPSilla on yksi peli rästissä, SJK:lla kaksi.

Klubi lähti otteluun hyvin kierrätetyllä kokoonpanolla: ainoastaan kaksi avauksen kenttäpelaajista (Kevin Kouassivi-Benissan ja Georgios Kanellopoulos) avasi myös keskiviikkona Norjassa. Niko Hämäläinen sekä Kristopher Da Graca tekivät HJK-debyyttinsä, ja Filip Rogić oli ensimmäistä kertaa avauksessa.

– Olemme pelanneet pienellä ringillä viisi kovaa ottelua kahteen viikkoon, mutta nyt pelaajia on palannut sairasteluista sekä loukkaantumisista, ja lisäksi olemme saaneet uusia pelaajia. Otimme tietoisen riskin, kun vaihdoimme kahdeksan pelaajaa viime matsin avauksesta, mutta se oli joka tapauksessa jossain vaiheessa tehtävä. Pelaajat täytyy ajaa sisään, ja jos he ovat nyt pitkään ilman minuutteja, siitä tulee vielä vaikeampaa. Tavoitteemme on kuitenkin pelata mahdollisimman pitkään kahden ottelun viikkotahdilla, joten tarvitsemme kaikki pelaajat joukkueeseen, taustoitti HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Ensimmäisen puolituntisen perusteella Klubi vaikutti ottavan selvän voiton vierailijastaan. Anthony Olusanya puski ensimmäisen maalin, ja Santeri Hostikka tuplasi johdon. Roope Riski näytti vievän kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta paitsio piti saarelaiset vielä mukana pelissä.

IFK Mariehamn sai hieman otetta pelistä ensimmäisen jakson lopulla, ja Tuco kavensi taukotilanteeksi 2–1. Klubi reagoi hyvin tauon aikana, ja toisella jaksolla hallinta kääntyi entistä enemmän kotijoukkueen hyväksi.

– IFK:n lähestymistapa otteluun oli yllättävä. He tulivat neljän linjalla ja rohkealla prässillä, mitä hieman ihmettelimme alkuun. Saimme kuitenkin toteutettua aika hyvin hyökkäyspelimme periaatteita ja teimme kaksi maalia. Sen jälkeen iski ehkä sellainen henkinen laskuvaihe. Prässimme ei toiminut riittävän hyvin, ja vastustaja piti palloa liian paljon meidän makuumme. Muutimme prässiämme tauolla ja saimme mielestäni pelin paremmin kontrolliin.

Ottelun loput maalit nähtiin tiheään tahtiin viimeisen vartin aikana. Ensin Hostikka vei illan toisella maalillaan isännät 3–1-johtoon, mutta Jelle van der Heyden toi Lucas Lingmanin jalasta kimmonneella kaukolaukauksellaan vieraat taas maalin päähän. Loppulukemat sinetöi Pyry Soiri, joka upotti pallon rangaistuspisteeltä maaliin.

– Meillä on ollut aika niukkamaalisia voittoja, mutta nyt teimme neljä, mikä on todella hienoa. Hyökkäyspään pelaajat saivat tärkeitä onnistumisia. Olen iloinen hyökkäyspelin koordinaattorimme Ossi Virran puolesta siitä, että hyökkäyspelaamisessamme näkyy niitä asioita, joita olemme käyneet läpi kentällä ja palavereissa.

– Kaiken kaikkiaan tämä on tulosurheilua. Olimme neljänsiä [kolmansia, toim. huom.] kun tulin, nyt olemme kärjessä. Siinä mielessä olemme aikataulussa. Se, että pystymme kairaamaan pelistä toiseen haluttuja tuloksia, on kaikista tärkeintä tällä hetkellä. Nyt meillä on paljon enemmän pelaajiakin käytettävissämme, joten olen kaikin puolin tyytyväinen siihen, missä mennään.

Katso tallenne lehdistötilaisuudesta.
Katso kooste ottelusta.