Toni Korkeakunnas: ”Pelaamisemme oli paikoin jopa briljanttia”

HJK ja Aberdeen pelasivat 2–2-tasapelin Konferenssiliigassa.

Toni Korkeakunnas nähtiin viimeistä kertaa HJK:n päävalmentajana kotiyleisön edessä.

HJK vs Aberdeen FC 2–2 (2–1)
16’ Hassane Bandé 1–0
33’ Santeri Hostikka 2–0
41’ Angus MacDonald 2–1
56’ Duk 2–2
Yleisömäärä: 9053

HJK joutui tyytymään kauden viimeisessä kotiottelussaan tasapeliin, kun joukkue pelasi 2–2-tasapelin Aberdeenia vastaan Konferenssiliigassa. Klubi siirtyi puolessa tunnissa jo kahden maalin karkumatkalle, mutta skotlantilaiset onnistuivat nousemaan tasoihin lumisella Bolt Arenalla.

Ensimmäisten minuuttien hakemisen jälkeen peli avausjakso oli hyvin Klubin kontrollissa. Hassane Bandé vei Klubin johtoon vartin kohdalla Matti Peltolan esityöstä, ja reilun puolen tunnin jälkeen Santeri Hostikka tuplasi kotijoukkueen johdon upealla yksilösuorituksellaan. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen ensimmäisen puoliajan esitykseen.

– Pelasimme todella hyvää jalkapalloa ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen kymppi ei ollut vielä ihan niin hyvä, mutta sen jälkeen olimme dominoivia. Olin tyytyväinen siihen, miten pojat pelasivat – mielestäni pelaamisemme oli paikoin jopa briljanttia. Olisimme voineet tehdä pari maalia enemmänkin.

Tauolle siirryttiin kuitenkin vain yhden maalin johdossa. Aberdeen ei onnistunut luomaan juuri uhkaa Niki Mäenpään vartioimalle maalille, mutta toppari Angus MacDonald kavensi upealla kaukolaukauksella noin 25 metristä.

– Maalit muuttavat aina ottelun dynamiikkaa, ja Aberdeen sai kavennusosumastaan itseluottamusta. Emme osanneet odottaa ihan tuollaista maalia, se jäi selvästi skouttaamatta, naurahtaa Korkeakunnas.

Toinen jakso oli kokonaisuudessaan tasaisempi kuin ensimmäinen, ja molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue, kun Duk tasoitti pelin suomalaistopparin Richard Jensenin esityöstä.

– Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän kaoottinen. Pelissä oli paljon transitioita, jotka eivät ole meidän vahvuusaluettamme. Meidän olisi ehkä pitänyt olla suoraviivaisempia etenkin lopussa, kun aloimme saamaan momentumia takaisin puolellemme. Olisimme voineet luoda lisää kaaosta heidän boksiinsa keskittämällä ja laukomalla enemmän, mutta olimme liian kilttejä niissä tilanteissa.

Korkeakunnas kiitteli lopuksi pelaajiensa asennetta.

– Kovat kolme viikkoa takana. Meillä ei ollut pelejä kolmeen viikkoon ja osa joukkueesta – minä mukaan lukien – oli maajoukkuetauolla muissa tehtävissä. Olemme viimeisen viikon ajan treenanneet arktisissa olosuhteissa, ja olen todella ylpeä siitä, millä tavalla pojat tulivat tähän peliin. En olisi voinut pyytää heiltä enempää.