Toni Korkeakunnas: ”Peleistä tulee vaikeita, jos niitä ei tapa”

Kahden maalin johtoaseman toisella jaksolla menettänyt HJK nousi lisäajalla 3–2-voittoon SJK:n vieraana.

Toni Korkeakunnaksen HJK on edelleen tappioton Veikkausliigassa.

SJK vs HJK 2–3 (0–1)
31’ Tuomas Ollila 0–1
48’ Tuomas Ollila 0–2 rp
82’ Jaime Moreno 1–2 rp
83’ Jaime Moreno 2–2
90+2’ Hassane Bandé 2–3

HJK väänsi massiivisen voiton Seinäjoelta, kun kolmannessa ottelussa putkeen osunut Hassane Bandé laukoi voittomaalin lisäajalla. Täyden pistepotin myötä HJK jatkaa sarjan kärkipaikalla neljän pisteen marginaalilla ennen kolmea viimeistä ottelukierrosta.  

– Huhhuh. Massiivinen voitto. Olemme nyt tehneet kaksi mieletöntä nousua Seinäjoella. Täältä on muutenkin pelkkiä hyviä muistoja, ja tänne on aina kiva tulla, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas viitaten parin kuukauden takaiseen 2–1-vierasvoittoon.

SJK oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana vahvempi, mutta muuten HJK oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli, joskaan huippuluokan maalipaikoilla joukkue ei juhlinut. Kertaalleen pallo löysi kuitenkin tiensä SJK:n maaliin, kun Topi Keskinen petasi loistavan paikan Tuomas Ollilalle, joka ei erehtynyt.

Ollila vei Klubin jo turvallisen tuntuiseen 2–0-vierasjohtoon heti toisen jakson alkajaisiksi, ja laadukkaasti puolustanut HJK näytti vievän pisteet helposti mukanaan. Vaihdosta kentälle tulleella Bojan Radulovicilla oli kaksikin tilaisuutta lisätä Klubin johtoa, mutta SJK-vahti Markus Uusitalo veti molemmilla kerroilla pidemmän korren.

Radulovicin paikkojen jälkeen Ollila laukoi pallon jo kolmatta kertaa maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Sitten iskikin kotijoukkue SJK. Ensin Jaime Moreno kavensi rangaistuspotkusta, ja vain muutamaa hetkeä myöhemmin sama mies puski Murilon keskityksen ohi Jesse Östin, ja Klubin kahden maalin johto oli yhtäkkiä sulanut pois.

– Pääsimme 2–0-johtoon, ja kaikki oli ihan hyvin. Meillä oli siinä pari läpiajoa, mutta emme naulanneet peliä. Kävi vähän sama kuin torstaina PAOKia vastaan, silloinkin meillä oli 1–0-tilanteessa läpiajo, jota emme hyödyntäneet. Olisimme tänäänkin voineet johtaa 4–0, mutta peleistä tulee vaikeita, jos niitä ei tapa, totesi Korkeakunnas.

– Ei meillä ollut mitään hätää ennen SJK:n pilkkua, vaikka he pitivätkin palloa aika paljon. Sen jälkeen kotijoukkue sai mielettömän momentumin ja tuli päälle myrskyn lailla. Murilo oli lopussa melkoinen monsteri ja kaivoi aika monta kertaa vasurinsa vapaaksi, vaikka meidän pojat tietävät hyvin, mitä hän aikoo tehdä.

HJK osoitti kuitenkin jälleen äärimmäisen vahvaa luonnetta, kun joukkue käänsi pelin vielä väkisin voitoksi. Filip Rogićin erinomainen riisto avasi Klubille hyvän hyökkäyksen lisäajan toisella minuutilla, ja Niko Hämäläinen tarjoili terävän syötön boksiin Hassane Bandélle. Burkinafasolaisen asento oli hankala, mutta mies onnistui siitä huolimatta jatkamaan pallon upeasti ensimmäisellä kosketuksellaan alanurkkaan.

– Joukkue osoitti jälleen, miksi olemme vahvoilla mestaruustaistossa. Tämä on henkisesti vahva ryhmä, eikä tänään ollut ensimmäinen kerta, kun kohtasimme vastoinkäymisiä. Tuo on sitkeä jengi täynnä upeita tyyppejä, jotka eivät hämmenny takaiskuista, kehui Korkeakunnas.

Koko joukkue sai kiitosta Korkeakunnakselta, mutta yksi nimi nousi ylitse muiden.

– Kyllä tuo meidän paljon parjattu Bandé on nyt pikkuhiljaa päässyt meidän juttuun mukaan ja tottunut Suomeen sekä Veikkausliigaan. Nyt kolmeen peliin kolme maalia, vaikka ei ole pelannut edes täysiä minuutteja. Olen todella onnellinen hänen puolestaan.

– Hänellä on ollut hankalaa viime vuosina, ja nyt hän tuli hakemaan täältä uutta nostetta uralleen. Hyvän startin hän on ainakin saanut. Hän on meille tärkeä pelaaja ja tulee olemaan loppukaudestakin. Tämä oli tällainen erityismaininta, mutta koko joukkue ansaitsee yhtä lailla kiitoksen.

HJK pelasi Konferenssiliigan ottelun myöhään torstai-iltana, joten palautumisaika SJK-otteluun jäi lyhyeksi. Lisäksi etenkin puolustuspäähän kasautuneet poissaolot ovat kasvattaneet joidenkin pelaajien kuormitusta.

– Avauskokoonpanomme viidestä puolustajasta neljä pelasi täydet tai lähes täydet minuutit myös torstaina. Sekin alkoi tietyllä tavalla näkymään. Lisäksi jouduimme vaihtamaan joitain pelaajia aikaisin pois keskiviikon peliä silmällä pitäen, mikä saattoi myös vaikuttaa pelin rytmiin.

– Olemme ansainneet tämän vaikeuden. Emme voi pelata kerran viikossa ja panna aina kaikkia paukkuja yhteen peliin, vaan tämä on isompi kokonaisuus. Joskus se aiheuttaa tiettyä epätasaisuutta pelin sisällä, mutta olemme ylpeitä ja nautimme siitä, että meillä on tällainen mahdollisuus [pelata kahta kilpailua samanaikaisesti], pohti Korkeakunnas.

Klubi nappaa jälleen kolme pistettä Seinäjoen OmaSP Stadionilta. Katso kooste ottelusta!