Toni Korkeakunnas: ”Runkosarjan voitto on ihan hyvä välisaavutus”

HJK ja KuPS tasasivat pisteet loppuunmyydyllä Bolt Arenalla.

Toni Korkeakunnas.

HJK vs KuPS 2–2 (1–1)
14’ Axel Vidjeskog 0–1
44’ Matti Peltola 1–1
51’ Bojan Radulovic 2–1
58’ Tete Yengi 2–2
Yleisömäärä: 10121

HJK varmisti sunnuntaina Veikkausliigan runkosarjan voiton, kun joukkue tasasi pisteet Kuopion Palloseuran kanssa. Klubi lähtee parin viikon päästä alkavaan Veikkausliigan mestaruussarjaan yhden pisteen etumatkalta ennen KuPSia. Kolmannen sijan SJK on kuusi pistettä jäljessä.

HJK lähti kärkikamppailuun lähes täysin kotimaisella avauskokoonpanolla: torstain Farul-ottelun tapaan Bojan Radulovic oli avauksen ainut ulkomaalaispeluri. Useampi avauksen pelaajista oli vieläpä Klubin omia kasvatteja.

Ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen. Alku oli Klubilta tahmea, ja KuPS siirtyikin johtoon kulmapotkusta, kun Axel Vidjeskog latasi pallon yläriman kautta maaliin. Hallinta siirtyi puoliajan edetessä kuitenkin Klubille, ja Matti Peltola toi kotijoukkueen tasoihin hetki ennen taukovihellystä.

– Aloitimme todella nihkeästi. Pelaamisemme oli hidasta ja passiivista. Siitä myös kunniaa vastustajalle, he puolustivat keskustaa hyvin. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä paremmin peli kääntyi meille. Pääsimme jo ensimmäisellä jaksolla hyvin ylätaskuihin ja saimme klassisesti sanottuna aihioita aikaiseksi, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Osasimme odottaa, ettei KuPS tule tänne nöyristelemään ja pelkäämään. He halusivat pelata rohkeasti ja onnistuivat hidastamaan meitä. KuPS on lisäksi fyysisenä joukkueena hyvä erikoistilanteissa, ja harmittaakin, että tarjosimme alussa niin paljon mahdollisuuksia niihin.

HJK tuli tauon jälkeen kopista todella väkevästi, ja Radulovic huudatti kotiyleisöä 2–1-maalillaan heti toisen jakson alussa. Klubi vaikutti jo menevän menojaan, mutta KuPS onnistui luomaan kuin tyhjästä tasoitusmaalin, joka jäi ottelun viimeiseksi täysosumaksi.

– Toisen maalimme jälkeen pelin virtaus oli sellainen, että minulla oli vahva tunne, että nyt tämä kääntyy ja teemme vielä kolmannen. Ei se kuitenkaan mene aina niin kuin ajattelee.

– Jäi vähän jossiteltavaa KuPSin molemmista maaleista. Jälkimmäinen oli mielestäni täysin turha – siinä puolustimme ensin selustan huonosti, ja sen jälkeen pallo pomppi boksissamme ja taisi vielä mennä oman pelaajamme kautta maaliin.

Klubi on nyt pelannut Korkeakunnaksen alaisuudessa kuusi liigaottelua, joiden saldona on viisi voittoa ja yksi tasapeli. Otteluista saalistetut 16 pistettä ovat nostaneet Klubin kolmannelta sijalta kärkeen.

– Pitää omiakin kehua, kyllä me olemme aika sitkeä joukkue. Olimme heinäkuussa aika paljon jäljessä, mihin nähden tämä runkosarjan voitto on ihan hyvä välisaavutus. Hieno futisiltapäivä takana, ja vielä yksi tällainen spektaakkeli on todennäköisesti odotettavissa. Hienoa, että saamme pelata senkin täällä, totesi Korkeakunnas viitaten tulevaan mestaruussarjan päätöskamppailuun, joka pelataan lokakuussa KuPSia vastaan Boltilla.