Toni Korkeakunnas: ”Tämä on vasta puolessa välissä”

HJK hävisi Konferenssiliigan karsintojen avausosan vieraskentällä romanialaiselle Farulille 1–2.

Toni Korkeakunnas uskoo Klubin kääntävän otteluparin Boltilla.

FCV Farul Constanţa vs HJK 2–1 (0–0)
50’ Joona Toivio 0–1
59’ Rivaldinho 1–1
83’ Mihai Popescu 2–1

HJK kärsi ikävän 1–2-tappion Farulin vieraana Konferenssiliigan viimeisen karsintakierroksen avausosassa. Maalin takaa-ajoasema jätti Klubin kuitenkin kohtalaisen hyviin asemiin ensi viikon kotiottelua ajatellen. Ottelupari ratkaistaan ensi viikon torstaina Bolt Arenalla.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin Klubin kontrollissa. Kotijoukkue Farul ei onnistunut luomaan käytännössä yhtäkään maalipaikkaa pelitilanteista, ja HJK pystyi pelaamaan selvästi parempaa pallollista peliä kuin esimerkiksi Norjassa tai Azerbaidžanissa.

Myös toisen jakson alku oli Klubilta vahva, kun Joona Toivio vei keltapaitaisen vierasjoukkueen kulmapotkusta johtoon 50. minuutilla. Loistavan keskityksen maaliin tarjoili Tuomas Ollila.

Farul sai iskettyä pelin tasoihin kuin varkain, kun Rivaldinho pääsi nokikkain Niki Mäenpään kanssa, eikä brassi erehtynyt. Tasoitusmaalin jälkeen Farul näytti aivan eri joukkueelta kuin ensimmäiset 60 minuuttia, ja viimeisen puolituntisen aikana romanialaiset painoivat pelin Klubin kenttäpuoliskolle.

Hyviä maalipaikkoja Farul ei kuitenkaan pystynyt luomaan, kunnes sitten yksi hyvin heikosti puolustettu tilanne kostautui. Myös avausmaalin syöttänyt Constantin Budescu lähetti keskialueelta pitkän pallon Klubin boksiin, ja täysin vapaaksi unohdettu Mihai Popescu vei kotijoukkueen johtoon 83. minuutilla.

– Johtoaseman kääntyminen tappioksi harmittaa tietysti. Kotijoukkue rupesi maalimme jälkeen painostamaan kahta kauheammin, mutta meidän olisi pitänyt pystyä rauhoittamaan tilannetta ja saada myös pallollista peliä, jota olimme siihen saakka pelanneet ihan hyvin. Luovuimme pallosta liian nopeasti emmekä saaneet pelin rytmistä enää kiinni, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Ottelun jälkeinen tunnelma Klubin kopissa oli luonnollisesti pettynyt – mutta samalla luottavainen ensi viikkoa ajatellen. Korkeakunnas uskoo, että HJK kääntää otteluparin edukseen Töölössä.

– Tulos on pettymys, mutta turha painaa päätä pensaaseen – tämä on vasta puolessa välissä. Nyt nuollaan haavat ja katsotaan, mitä voimme parantaa seuraavaa peliä varten. Fiilis kopissa oli se, että kyllä tämä himassa kääntyy. Kannattaa tulla katsomaan.