Toni Korkeakunnas tasoerosta: ”Tältä se voi joskus näyttää”

Eintracht Frankfurt voitti Klubin Konferenssiliigassa maalein 6–0.

Toni Korkeakunnas myönsi vastustajan olleen liian kova.

Eintracht Frankfurt vs HJK 6–0 (4–0)
12’ Junior Dina Ebimbe 1–0 rp
27 Robin Koch 2–0
31’ Omar Marmoush 3–0
45+3’ Tuta 4–0
55’ Ellyes Skhiri 5–0
89’ Junior Dina Ebimbe 6–0

HJK hävisi torstaina tylyin lukemin Saksassa, kun Eintracht Frankfurt löylytti Klubia peräti 6–0. Tappio oli Klubin rumin europeleissä sitten syksyn 1984. Lohkon toisessa ottelussa PAOK nousi voittoon Aberdeenin vieraana, joten skotit jakavat lohkon viimeiset sijat Klubin kanssa.

Kyyti oli Klubille kylmää lähes heti alusta lähtien. Frankfurt siirtyi rankkarista johtoon jo reilun kymmenen minuutin kohdalla, ja puolen tunnin jälkeen isännät johtivatkin jo kolmella. Frankfurt iski vielä yhden maalin taululle lisäajan viimeisillä sekunneilla.

Toni Korkeakunnaksen kommentit ottelusta Viaplayn lähetyksessä.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas totesi, että aikainen avausmaali söi joukkueen itseluottamusta. Lisäksi ”Toke” harmitteli sitä, että useampi kotijoukkueen maali syntyi erikoistilanteista.

– Isot teemat ottelun alla olivat intohimo, keskittyminen erikoistilanteisiin ja usko siihen, että voimme voittaa kenet tahansa. Emme oikein onnistuneet niissä. Uskomme horjahti siihen rankkarituomioon, se jotenkin iski meiltä ilmat pihalle. Aikainen avausmaali nostatti kotijoukkueen lentoon.

– Se harmittaa, että erikoistilannemaalit koituivat kohtaloksemme. Ne olisi voinut hoitaa toisinkin. Ei tässä auta selitellä, erikoistilanteissa pitää yksinkertaisesti olla kovempi.

Frankfurt lisäsi johtoaan heti toisen puolialun alkajaisiksi. Sen jälkeen Klubilla oli hieman parempi vaihe, jonka aikana sinivalkoiset saivat muutaman hyvän laukauksenkin kohti Frankfurtin maalia. Kotijoukkue kävi kuitenkin kuittaamassa vielä viime minuuteilla loppulukemiksi tylyt 6–0.

– Tältä se voi joskus näyttää, kun paremmalla joukkueella on hyvä päivä ja altavastaajalla ei ihan paras mahdollinen. Tasoero oli tänään juuri niin iso kuin mitä se voi pahimmillaan Bundesliiga- ja Veikkausliiga-joukkueiden välillä olla. Käsi pystyyn – vastustaja oli tänään paljon parempi ja me jäimme jalkoihin. Nousemme tästä ja tarjoamme kotiottelussamme toisenlaisen kamppailun, sanoi Korkeakunnas.

Katso kahden minuutin kooste ottelusta.