Toni Koskela: ”Ainut, mikä jäi uupumaan, oli tulos”

HJK:n Cup-taival kesti tällä kaudella vain yhden kierroksen.

HJK vs FC Honka 1–2 rp. (1–0) (1–1)
23’ Kai Meriluoto 1–0
60’ Lucas Kaufmann 1–1

Klubin tämän kauden taival Suomen Cupissa katkesi välittömästi, kun vastustajaksi arvottu FC Honka nousi tappioasemasta tasoihin ja ohi rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. HJK oli vahva ensimmäisellä puoliajalla, mutta jälkimmäinen puolikas oli selvästi tasaisempi.

– Ainut, mikä jäi uupumaan, oli tulos. Se on tietysti sääli, sillä olisimme totta kai kaivanneet voittoa parin vaisumman tuloksen jälkeen. Peli-ilmeemme oli hyvä, ja olimme ensimmäisellä jaksolla täysin ylivoimaisia. Meidän olisi pitänyt johtaa peliä useammalla maalilla, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK aloitti terävästi ja loi jo alussa muutaman lupaavan maalipaikan. Pitkästä aikaa avauksessa viilettänyt Roope Riski oli selättänyt loukkaantumisensa, ja askel näytti yhtä kevyeltä kuin aina ennenkin. Avauksessa nähtiin myös toppari Michael Boamah, joka pelasi ensimmäistä kertaa HJK:n edustusjoukkueessa.

– Oli hienoa nähdä Roope avauksessa. Hän pelasi mielestäni oikein hyvin ja lupauksia herättävästi. Maikilta mielestäni vahva debyytti, ja Liamkin (Möller) oli ensimmäistä kertaa avauksessa ja pelasi oikein hyvän pelin, kehui Koskela.

Maalinteon aloitti Kai Meriluoto, joka pääsi kasvokkain Honka-vahti Roope Paunion kanssa Liam Möllerin erinomaisesta syötöstä. Meriluoto oli uudestaan samanlaisessa tilanteessa vain minuutti myöhemmin, kun Honka-toppari Aldayr Hernández hölmöili pallon HJK-kärjen ulottuville. Tällä kertaa Paunio veti kuitenkin pidemmän korren.

Ensimmäiset puoli tuntia ottavana osapuolena ollut Honka piristyi pelin edetessä, ja etenkin toisen jakson alku oli vahvaa tekemistä espoolaisilta. Jesse Öst torjui vielä Lauri Laineen laukauksen, mutta tunnin kohdalla Lucas Kaufmann toi Hongan tasoihin.

– Toinen jakso oli kokonaisuudessaan rikkonainen. Honka oli siinä enemmän mukana ja sai avattua prässimme pari kertaa. Emme onnistuneet tekemään tarvittavia maaleja, ja Cup oli sitä myötä siinä. Täytyy jatkaa eteenpäin, lauantaina on isot pisteet jaossa, totesi Koskela viitaten viikonlopun kärkikamppailuun SJK:ta vastaan.

Molemmilla joukkueilla oli vielä saumat ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. Rangaistuspotkukilpailussa Honka vaikutti itsevarmemmalta, ja Vesa Vasaran valmentama ryhmä onnistuikin kaikissa neljässä pilkussaan. Sen sijaan Möller ja Anthony Olusanya joutuivat toteamaan Paunion vahvemmaksi, joten Honka eteni jatkoon maalein 4–2.