Toni Koskela: ”Helpottavat ja tärkeät kolme pistettä”

HJK palasi voittojen tielle kolmen perättäisen tasapelin jälkeen.

FC Lahti vs HJK 1–2 (1–0)
3’ Julius Tauriainen 1–0
48’ Bojan Radulovic 1–1
74’ Bojan Radulovic 1–2 rp

Lue matsiraportti ja katso tunnelmat Lahdesta.

HJK palasi voittojen tielle kolmen perättäisen tasapelin jälkeen, kun FC Lahti kaatui keskiviikkona lukemin 2–1. Vierasvoitto oli äärimmäisen arvokas, sillä mestaruustaisto on jo tässä vaiheessa kautta kova, ja myös kärkipaikkaa hallussaan pitävä KuPS voitti oman kamppailunsa.

Lahden Stadionilla nähtiin kaksijakoinen ottelu. Alku oli suorastaan kammottava, kun HJK-taustainen Julius Tauriainen vei FC Lahden johtoon jo kolmannella minuutilla. Lahti oli muutenkin jopa yllättävän hyvä ensimmäisellä jaksolla, ja kotijoukkueella oli paikkoja tehdä useampikin maali avausjaksolla. Heikko viimeistely ja Dejan Ilievin torjunnat pitivät kuitenkin Klubin pelissä mukana.

– Peli alkoi meidän kannaltamme mahdollisimman huonosti, kun pallo oli omissa jo kolmen minuutin jälkeen tilanteesta, josta ei pitäisi syntyä sellaista. Yleisesti ne harvat hetket, kun jouduimme puolustamaan, puolustimme vaatimattomasti, ja Lahdella oli erittäin hyvä sauma tehdä toinenkin maali ensimmäisellä jaksolla, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Joukkue teki onnistuneita muutoksia toiselle jaksolle, ja etenkin Pyry Soiri toi huiman määrän lisävirtaa Klubin hyökkäyspelaamiseen. Bojan Radulovic toi sinivalkoiset nopeasti tasoihin Matti Peltolan keskityksestä, ja lisää oli luvassa.

– Saimme toisella jaksolla muutettuja joitain asioita ja teimme Lahden puolustamisesta vaikeampaa. Osittain siihen vaikutti varmasti myös Lahden väsyminen, kun he olivat joutuneet puolustamaan pitkiä matkoja poikittaissuunnassa.

Voittomaali syntyi noin vartti ennen loppua rangaistuspotkusta. Laukojaksi valikoitui tuttuun tapaan Radulovic, joka ohitti vuorenvarmalla sijoituksellaan Lahden Osku Maukosen. Samalla espanjalaiskärki kasvatti kauden maalisaldonsa jo kahdeksaan.

– Ilman muuta helpottavat ja tärkeät kolme pistettä – voitto oli tänään tärkeintä. Ottelun kääntäminen toisella jaksolla voitoksi oli hyvä suoritus koko joukkueelta, kehui Koskela.

Mestaruustaisto käy jo nyt kuumana, kun HJK:n lisäksi sekä KuPS että SJK ovat pelanneet hyvää kautta. Klubi on tällä hetkellä kolmantena, ja seuraavaksi pisteitä on jaossa jo sunnuntaina, kun FC KTP saapuu Bolt Arenalle.

Bojan Radulovic teki HJK:n molemmat maalit.
Katso kooste ottelusta.