Toni Koskela: ”Kiva aloittaa kausi voitolla”

HJK käynnisti Veikkausliiga-kauden tasapainoisella 2–0-kotivoitolla.

Joukkue kiitti kannattajia voitokkaan Metroderbyn jälkeen.

HJK vs FC Honka 2–0 (1–0)
38’ Atom 1–0
54’ Bojan Radulovic 2–0
Yleisömäärä: 6125

HJK käynnisti Veikkausliiga-kautensa ehjällä ja tasapainoisella esityksellä, kun FC Honka kaatui Metroderbyssä lukemin 2–0. Alku oli suhteellisen tasainen, mutta ottelun edetessä peli kääntyi yhä selvemmin Klubille, joka hallitsi tilanteita sekä pallollisena että pallottomana. Lue kattavampi raportti ottelun käänteistä täältä!

Honka onnistui omassa pelisuunnitelmassaan ensimmäisen 30-minuuttisen ajan, mutta Pyry Soiri onnistui peittämään vierailijoiden parhaan maalipaikan. Sen jälkeen kontrolli siirtyi Klubille, ja Atom vei isännät johtoon Topi Keskisen loistavasta esityöstä.

– Alku oli hidas. Osittain se johtui siitä, että reagoimme kaikkeen hieman hitaasti ja osittain siitä, että Honka toi paljon pelaajia pallon alle ja sivuille, mikä teki prässäämisestä haastavaa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Muutimme muotoamme jo ensimmäisen jakson aikana, ja prässimme alkoi toimimaan. Saimme pelin kontrolliimme, ja Atomin maali oli tietysti tärkeä – kuten myös Pyryn (Soiri) blokkaus Hongan nopeassa hyökkäyksessä.

Atom tuuletti HJK:n kauden ensimmäistä maalia.

Toinen jakso oli Klubilta todella vakuuttava, eikä Honka vaikuttanut saavan juuri mitään aikaiseksi. Koko joukkue pelasi vahvasti ja yhtenäisesti, mikä teki Hongan pelaamisesta hankalaa. Mainiosti pelannut Bojan Radulovic tuplasi Klubin johdon Jukka Raitalan antamasta kulmapotkusta, ja HJK puolusti johtoasemansa tyylikkäästi loppuun saakka.

– Toinen jakso oli mielestäni erittäin vahva, etenkin ensimmäiset 30 minuuttia. Johtoasemassa täytyy tietysti välillä puolustaa, kun vastustaja laittaa kaiken peliin. Hoidimme sen kuitenkin jotain yksittäistä tilannetta lukuun ottamatta mallikkaasti. Kaiken kaikkiaan hyvä matsi, ja kiva aloittaa kausi voitolla, iloitsi Koskela.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 15. huhtikuuta, kun joukkue matkustaa VPS:n vieraaksi Vaasaan. Seuraava kotiottelu on luvassa keskiviikkona 19. huhtikuuta, niin ikään VPS:ää vastaan.