Toni Koskela: ”Meidän pitää olla parempia”

Kaksijakoinen ottelu päättyi dramaattisen käänteiden jälkeen pistejakoon.

Toni Koskela ei ollut tyytyväinen joukkueensa puolustuspelaamiseen.

HJK vs AC Oulu 1–1 (0–0)
52’ Bojan Radulovic 1–0 rp
78’ Ashley Coffey 1–1 rp
Yleisömäärä: 3521

HJK kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä, kun Töölössä vieraillut AC Oulu osoittautui jälleen kimurantiksi vastustajaksi. HJK oli valtaosan ottelusta kuskin paikalla, mutta synkkä pariminuuttinen toisen jakson loppupuolella kostautui ikävästi. Lue kattavampi otteluraportti täältä!

Klubi aloitti vahvasti, mutta maalit jäivät uupumaan muutamasta hyvästä aihiosta huolimatta. Vastaavasti AC Oulu oli alussa jopa yllättävänkin heikko, mutta ottelu kääntyi tasaisemmaksi ensimmäisen jakson edetessä.

– Aloitimme hyvin ja olimme selkeästi parempia. Meillä oli pari aika hyvääkin paikkaa, mutta puoliajan edetessä pelaamisemme pikkuhiljaa heikkeni. Meiltä puuttui malttia, kun nopean hyökkäyksen sauma oli mennyt, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK siirtyi johtoon heti toisen jakson alussa, kun Bojan Radulovic laukoi pilkulta kauden neljännen täysosumansa. Espanjalaiskärki oli hyvin lähellä osua toistamiseen varttia myöhemmin, mutta toista kertaa Oulu-vahti Calum Ward ei antautunut.

Kannattajat pääsivät takaisin Klubipäätyyn. Katsomo oli kiinni Palloliiton päätöksen vuoksi kauden kahdessa ensimmäisessä liigakamppailussa.

Vierasjoukkue pääsi toisella puoliskolla selvästi paremmin peliin mukaan, ja lopulta Klubin musta kaksiminuuttinen vesitti haaveet neljännestä peräkkäisestä voitosta. Ensin Ashley Coffey tasoitti niin ikään rankkarista, ja vain puolisen minuuttia myöhemmin Joona Toivio katseli punaista korttia.

– Toisella jaksolla vähän väsyimme. Tämä oli kolmas pelimme kahdeksaan päivään, ja moni pelaaja on joutunut pelaamaan isot minuutit kaikissa, kun tietyillä pelipaikoilla olemme suhteellisen kapealla.

– Kaiken kaikkiaan puolustamisemme ei ole riittävällä tasolla. Päästämme liian paljon etenemisiä boksiin ja annamme liian monta maalipaikkaa vastustajalle. Meidän täytyy puolustaa merkittävästi laadukkaammin kuin tänään, jotta vastustajan saumat jäisivät vähemmälle, kommentoi Koskela.

HJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina 29. huhtikuuta, kun FC Haka saapuu vieraaksi Bolt Arenalle. Ottelu alkaa kello 15.