Toni Koskela: ”Minimitulos ensimmäiselle puoliajalle”

Klubi voitti Mestarien liigan karsinnoissa pohjoisirlantilaisen Larne FC:n maalein 1–0.

HJK vs Larne FC 1–0 (1–0)
3’ Bojan Radulovic 1–0 rp

HJK nappasi tärkeän voiton Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella, kun pohjoisirlantilainen Larne FC kaatui niukasti Bojan Radulovicin rangaistuspotkumaalilla 1–0. Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Pohjois-Irlannissa.

Klubin startti ei olisi voinut olla juuri parempi, kun Topi Keskistä rikottiin rangaistusalueella jo minuutin kohdalla. Useita rankkarimaaleja tällä kaudella ampuneen Radulovicin hermot olivat jälleen terästä, ja mies laukoi Klubin johtoon.

Ensimmäinen jakso oli hyvin Klubin hallinnassa, eikä Larne päässyt hyökkäämään juuri ollenkaan. Toisaalta Klubinkin paikat olivat kortilla: isännille tilastoitiin avausjaksolla Radulovicin rankkarin lisäksi vain yksi laukaus.

Toinen puolikas alkoi samoilla askelmerkeillä, mutta etenkin viimeisen puolituntisen aikana myös vierailijoilla oli omat saumansa maalintekoon. Klubilla oli sen sijaan edelleen hankaluuksia murtaa Larnen puolustusta, ja jälkimmäisen puoliskon aikana ainoastaan Santeri Hostikka onnistui laukomaan kohti Larnen maalivahtia Rohan Fergusonia.

– Tämä oli tuloksellisesti minimitulos siitä mitä lähdimme hakemaan. Ensimmäisellä jaksolla pelissämme oli hyviä asioita, mutta toinen jakso oli meiltä selkeästi vähemmän kontrolloitu esitys, mikä johtui osittain erikoisista pallonmenetyksistämme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Hyökätessä emme olleet riittävän kärsivällisiä – kun vastustajalla oli laidalla paljon pelaajia pallon lähellä, meidän olisi pitänyt malttaa vaihtaa puolta. Sitä kautta vastustaja sai enemmän tilanteenvaihtoja sekä erikoistilanteita, eikä pelin kuva ollut sellainen kuin olisimme halunneet.