Toni Koskela: ”Punainen kortti muuttaa pelin hengen”

Alivoimalla pelannut HJK päätyi pistejakoon FC Hakan vieraana.

Toni Koskela harmitteli helposti päästettyä maalia.

FC Haka vs HJK 1–1 (0–1)
8’ Santeri Hostikka 0–1
57’ Ryan Mahuta 1–1

Lue otteluraportti täältä!

HJK jäi harmittavasti tasapeliin Valkeakosken illassa, kun johtoasema suli punaisen kortin myötä. Klubilla olisi ollut erinomainen sauma parannella asemiaan sarjataulukossa, kun sekä KuPS että SJK hävisivät omat ottelunsa. Toisaalta näiden tulosten myötä yksikin piste kavensi piste-eroa kärkeen.

Haka on ollut viime vuosina Klubille mieluisa vastus: Toni Koskelan aikana joukkueet ovat kohdanneet kymmenen kertaa, ja HJK on voittanut jokaisen. Tälläkin kertaa Koskelan ryhmä aloitti maalinteon, kun Santeri Hostikka taiteili pallon maaliin jo kahdeksannella minuutilla.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta siihen sisältyi kaksi synkkää yksityiskohtaa: Aapo Halmeen loukkaantuminen Haka-pelaajan myöhästyneen taklauksen seurauksena jo vartin kohdalla sekä hänen tilalleen tulleen Joona Toivion punainen kortti lisäajan viimeisillä sekunneilla.

– Aloitimme hyvin, ja (Santeri) Hostikan maali oli upea henkilökohtainen suoritus. Ylipäätään sellaisia tarvitaan lisää. Aapon (Halme) loukkaantuminen sen sijaan heikensi pelaamisemme tasoa, emmekä saaneet hyödynnettyä muutamia hetkiämme muuten tasaisella ensimmäisellä puoliajalla, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Toinen jakso oli pelillisesti hyvin erilainen, kun miesvajaalla taistellut HJK joutui puolustamaan syvällä 5–3–1-muodostelmassa. Haka ei kyennyt niin sanotussa avoimessa pelissä luomaan juuri vaaraa, mutta valkeakoskelaisten erikoistilanteet olivat laadukkaita. Tasoitus syntyikin kulmapotkusta vajaan tunnin kohdalla.

Klubillakin oli omat saumansa toisella puolikkaalla, vaikka laukauksia joukkueelle ei lopulta kirjattukaan. Topi Keskinen ja Bojan Radulovic pääsivät puolittaisiin läpiajoihin, mutta Hakan Eero-Matti Auvinen sekä maalivahti Aatu Hakala selvittivät tilanteet.

– Punainen kortti muuttaa pelin hengen täysin. Helposti päästetty maali harmittaa, koska muuten pelasimme ja puolustimme vajaalla erinomaisesti. Saimme kaksi läpiajoa, ja on itsestään selvää, että niistä täytyy saada edes laukaus aikaiseksi. Yksi piste on tämän päivän tarina.