Toni Koskela SJK-tappiosta: ”Tämä oli meille hyvä muistutus”

Päävalmentaja ei ollut tyytyväinen joukkueen puolustuspelaamiseen.

Talvikaudella voitosta voittoon edennyt Klubi sai keskiviikkoiltana palautuksen maan pinnalle, kun SJK haki voiton Bolt Arenalta maalein 3–2 (lue otteluraportti tästä). Joaquín Gómezin valmentama seinäjokelaisryhmä oli näennäisesti ottavana osapuolena, mutta HJK:n hyökkäyspelaamisen terävyys ei ollut huipussaan.

Klubi oli ottanut opikseen viime viikonlopun KTP-vierasottelusta, jossa isännät tulivat kamppailuun kovalla intensiteetillä, johon Klubi ei kyennyt heti vastaamaan. Nyt SJK sai kokea saman HJK:n käsittelyssä, mutta toimivasta prässipelistä huolimatta maalipaikkoja ei onnistuttu luomaan halutulla tahdilla, ja SJK hyödynsi käytännössä puoliskon ainoan maalipaikkansa.

– Aloitimme ottelun hyvin ja voitimme pallot nopeasti ylhäällä takaisin. Emme kuitenkaan tehneet ensimmäisellä jaksolla juuri ollenkaan pystyjuoksuja SJK:n linjan taakse, joten meidät oli helppo puolustaa. Lisäksi meillä oli noin 10 minuutin vaihe, jonka aikana erikoistilanteista ja omasta pelinavaamisestamme johtuen painopiste oli meidän päässämme, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Toinen jakso alkoi samankaltaisissa merkeissä, mutta HJK:n hyökkäyspelaaminen oli hieman aktiivisempaa. Todellista uhkaa ei kuitenkaan onnistuttu SJK-maalille luomaan, kun ratkaisevat syötöt jäivät usein piippuun. SJK puolestaan iski kaksi helpohkoa maalia – molemmat keskityspalloista.

Klubi sai koneensa kunnolla käyntiin vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana, ja etenkin vaihdosta kentälle tulleet Niilo Kujasalo, Kai Meriluoto sekä 18-vuotias debytantti Ville Vuorinen toivat lisää vauhtia hyökkäyksiin. Bojan Radulovic kavensi rangaistuspisteeltä, ja Meriluoto toi Klubin vielä maalin päähän upealla yksilösuorituksellaan.

– Toisella jaksolla paransimme jonkin verran hyökkäyspelaamistamme. Saimme vähän enemmän liikkeitä, mutta viimeiset syöttömme boksiin eivät kuitenkaan aivan napsuneet kohdilleen, minkä vuoksi emme pystyneet luomaan sen enempää uhkaa.

– Puolustamisemme ei ollut riittävän hyvällä tasolla, minkä vuoksi hävisimme pelin. Niissä hetkissä, kun meidän piti puolustaa omaa boksiamme, oli liian paljon tapahtumia, jotka eivät olleet riittävän hyvällä tasolla. Se johti siihen, että boksiin jäi vapaita pelaajia. Tämä oli meille hyvä muistutus siitä, että kun perusasioita ei tee huolellisesti, tuloskaan ei ole sitä, mitä haluamme. Siinä mielessä tämä oli hyvä hetki meille ottaa opiksi, summaa Koskela.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 11. maaliskuuta kello 16:00. Tuolloin harjoitusottelun vastustajaksi Bolt Arenalle saapuu tamperelainen Ilves.