Toni Koskela: ”Tilanteemme on pisteiden valossa samanlainen kuin viime vuonna tähän aikaan”

HJK lähtee parin viikon maajoukkuetauolle sarjakolmosena.

Toni Koskela.

HJK vs FC KTP 1–0 (0–0)
64’ Bojan Radulovic 1–0 rp
Lue matsiraportti!

HJK otti toisen voittonsa putkeen, kun KTP kaatui jalkapallopäivänä maalein 1–0. Klubi olisi voinut tehokkaammalla viimeistelyllä iskeä muutaman lisämaalinkin, ja vastaavasti KTP pääsi yrittämään maalintekoa lähinnä boksin ulkopuolelta. Voitto oli jälleen tärkeä, sillä myös SJK ja KuPS voittivat omat ottelunsa.

– Noilla maalipaikoilla meidän pitäisi tehdä vähän enemmän maaleja, ja vastaavasti noilla boksietenemisten määrillä meillä pitäisi olla vielä enemmän maalipaikkoja. Kokonaisuudessaan kuitenkin tärkeät kolme pistettä ja nollapeli, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK on nyt kerännyt 13 ottelusta 26 pistettä, mikä on identtinen saldo kuin viime kaudella. Sarjataulukossa se oikeuttaa tällä hetkellä vasta kolmanteen sijaan: sarjakärki KuPS on kerännyt 28 pinnaa, ja kaksi ottelua vähemmän pelannut SJK on toisen 27 pisteellään.

– Tilanteemme on pisteiden valossa samanlainen kuin viime vuonna tähän aikaan. Moni avainpelaajaksi kaavailtu on pelannut vain vähän tai ei ollenkaan, ja vastaavasti meille on tullut paljon uusia, nuorehkoja pelaajia, jotka ovat kevään aikana totutelleet HJK:n vaatimustasoon eli siihen, että meidän pitää voittaa jokainen peli. Siihen nähden pistesaldomme on ihan ok. Työnteko jatkuu kohti runkosarjan toista puolikasta ja europelejä.

Ottelu oli pääpiirteittäin hyvin Klubin hallussa, ja joukkue pystyi luomaan tasaiseen tahtiin potentiaalisia aihioita. Monessa tilanteessa viimeinen ratkaisu jäi kuitenkin vajaaksi, ja KTP puolusti avausjaksolla pääosin omaa maalinedustaansa hyvin.

Toisella puoliajalla HJK loi selvästi parempia maalipaikkoja, ja Bojan Radulovic viimeisteli rangaistuspisteeltä ottelun avausmaalin reilun tunnin jälkeen. Esityön maaliin teki Topi Keskinen, jota KTP-puolustus joutui boksissa rikkomaan.

Klubilla oli tukku muitakin laatupaikkoja jälkimmäisellä puoliskolla. KTP-vahti Rasmus Leislahti siivosi Jukka Raitalan laukauksen maaliviivalta, ja Pyry Soiri latasi avopaikasta yli. Kenties erikoisin tapahtumaketju nähtiin vartti ennen loppua, kun Keskinen ja Kevin Kouassivi-Benissan pääsivät kaksin irti KTP-puolustukselta, mutta palloa ei saatu maaliin kolmesta peräkkäisestä laukauksesta huolimatta.

KTP ei kuitenkaan saanut minkäänlaista kiriä aikaiseksi, ja pisteet jäivät Töölöön. Veikkausliiga jää parin viikon mittaiselle maajoukkuetauolle, ja pelit jatkuvat juhannuksen jälkeisellä viikolla. HJK:n edustusjoukkueesta peräti kymmenen pelaajaa sekä kolme valmennusryhmän jäsentä on lähdössä eri maajoukkueiden tehtäviin.

Päävalmentaja Toni Koskelan kommentit lehdistötilaisuudessa.