Toni Koskela: ”Vahva alkukautemme sai jatkoa”

Klubi nappasi suurinumeroisimman Veikkausliiga-voittonsa 2,5 vuoteen.

Bojan Radulovic laukoi kaksi maalia.

HJK vs VPS 4–0 (2–0)
20’ Bojan Radulovic 1–0
32’ Tuomas Ollila 2–0
73’ Bojan Radulovic 3–0
81’ Kai Meriluoto 4–0
Yleisömäärä: 3111

HJK jatkaa voittojen tiellä, kun Bolt Arenalle saapunut VPS jäi tyystin isäntien jalkoihin keskiviikkoillan Veikkausliiga-kamppailussa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa lauantaina kurinalaisesti puolustanut VPS kykeni pitämään lukemat vielä maltillisina, mutta tällä kertaa kyyti oli kylmää.

– Olemme tietysti todella tyytyväisiä tämän illan tulokseen. Vahva kauden avauksemme sai jatkoa – taas nollapeli ja neljä tehtyä maalia, mikä on todella hyvä suoritus. Uskon meillä kaikilla olevan kuitenkin sama tunne, että pystymme parantamaan monella tapaa ja kehittymään viikko viikolta, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK pitää Veikkausliigan kärkisijaa tukevasti hallussaan, mutta erot ovat luonnollisesti vielä pieniä. Kolmeen otteluun isketyt seitsemän maalia – samalla kun oma pää on pysynyt puhtaana – on kuitenkin vakuuttava startti kauteen. Kaikissa kolmessa ottelussa Klubin maalia vartioineen Jesse Östin nollaputki on nyt 270 minuutin mittainen.

HJK jatkaa sarjapelejään jo tulevana sunnuntaina, kun AC Oulu saapuu Bolt Arenalle. Valmennuksella on selvät askelmerkit kohti tulevaa kamppailua.

– Huomenna palautellaan, perjantaina huilataan ja lauantaina valmistellaan. Haluamme jatkaa samaa pisteputkea, totesi Koskela.

Keskiviikkoiltana HJK käytännössä ratkaisi pelin jo ensimmäisellä jaksolla. VPS oli hyökkäyssuuntaan hampaaton, ja Bojan Radulovic sekä Tuomas Ollila veivät Klubin kahden maalin karkumatkalle jo puolen tunnin jälkeen.

On vain yksi Klubi!

Klubin syöttöpeli toimi mukavan jouhevasti ja hyökkäyksestä löytyi kaivattua tehokkuutta. Myös puolustustyöskentely oli laadukasta: kun VPS pääsi silloin tällöin hyökkäämään, Klubi otti nopeasti ajan ja tilan pois. Valtavan määrän riistoja ja syötönkatkoja napsinut Matti Peltola oli jälleen kerran keskialueen kiistaton kuningas.

Meno ei muuttunut merkittävästi toisella jaksolla, vaikka VPS hallitsikin näennäisesti palloa ottelun viimeisen vartin aikana. Radulovic oli vienyt Klubin 3–0-johtoon jo aiemmin, ja Kai Meriluoto rankaisi nopeasta vastahyökkäyksestä. Loppulukemiksi muodostui tyrmäävä 4–0, joka oli Klubin suurinumeroisin voitto Veikkausliigassa sitten marraskuun 2020 (IFK Mariehamn–HJK 0–5).

Loppuun vielä ansaittu nosto kahdelle vaihdosta kentälle tulleelle HJK-nuorukaiselle: Miska Ylitolva palasi liigakentille ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun 2022, ja Oliver Pettersson teki tänään Veikkausliiga-debyyttinsä!