Toni Koskelalle jatkosopimus

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela jatkaa tehtävässään myös seuraavat kaksi kautta. – Miika Takkula: ”Toni tiimeineen on onnistunut HJK:n pelillisen identiteetin päivittämisessä haluttuun suuntaan.”

Katso videolta Toni Koskelan haastattelu!

HJK ja Toni Koskela, 38, ovat tehneet kahden vuoden jatkosopimuksen. Koskela jatkaa HJK:n päävalmentajana kaudelle 2023 asti.

Toni Koskela tuli HJK:n päävalmentajaksi toukokuussa 2019, kun hän korvasi tehtävässä edeltäjänsä Mika Lehkosuon. Kaudella 2020 HJK voitti Koskelan luotsaamana sekä Suomen Cupin että Suomen mestaruuden. Jatkosopimus tuo tärkeää jatkumoa HJK:n kehitykseen.       

– Meillä on mittaamatonta potentiaalia, ja pystymme kehittämään toimintaa yhdessä seurajohdon ja valmennustiimin kanssa, kertoo Koskela.

Toni Koskelalla on vahva klubitausta. Hän aloitti aikoinaan jalkapalloilun Puotinkylän Valtissa, jonka joukkueesta muodostettiin HJK Vartiokylä ja myöhemmin HJK:n kyseisen ikäluokan edustusjoukkue. Aikuisiällä Koskela ei pelannut HJK:ssa, mutta lähes koko valmennusuransa noin vuodesta 2010 lähtien hän on tehnyt HJK:ssa: HJK:n akatemiassa, HJK Klubi 04:ssä, liigajoukkueen apuvalmentajana sekä nyt päävalmentajana. Ennen HJK:n päävalmentajan pestiä hän valmensi RoPSia Veikkausliigassa 1,5 vuotta.

– Olen urani myötä kasvanut kiinni tähän seuraan ja voin kutsua itseäni pitkän linjan klubilaiseksi, Koskela toteaa.

Jatkosopimuksessa on taustalla seurajohdon ja Koskelan itsensä yhteinen tahtotila jatkaa hyvin alkanutta kehitystä seuran urheilullisten tavoitteiden eteenpäin viemiseksi.

– Toni tiimeineen on onnistunut HJK:n pelillisen identiteetin päivittämisessä haluttuun suuntaan, ja pelillinen prosessi on kehittynyt johdonmukaisesti, joten hyvät tulokset ovat olleet looginen jatkumo tästä. Tärkeää, että pääsemme nyt jatkamaan yhteistyötä kehittämään entisestään HJK liigajoukkueen  päivittäisvalmennus- ja kilpailuympäristöä kohti seuraavaa tasoa, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

– Tonin aikana pelimme on koko ajan kehittynyt, ja näemme, että Tonin johdolla poteantiaalia löytyy vielä lisää kansallisten ja kansainvälisten tavoitteidemme saavuttamiseksi, kertoo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Koskela katsoo tulevaisuuteen hyvillä mielin ja luottavaisena.

–Uskon, että pystymme tekemään asioita vieläkin paremmin, ja itselleni on tosi tärkeää se tunne, että tässä on saumaa kehittyä tietysti itse valmentajana ja myös ympäristönä, ja tätä kautta saavuttaa parempia tuloksia. Jatkan luottavaisin ja innostunein fiiliksin, päättää Koskela.

Katso koko Toni Koskelan haastattelu otsikkokuvan videolta!

Paljon onnea ja tsemppiä seuraaville kausille, Toni!