Torstaina kauden ensimmäinen pääkaupunkiseudun taistelu

Tämän vuoden ensimmäiseen derbyyn joukkueet lähtevät suhteellisen tasaisista asemista. HJK on sarjataulukon kolmannella sijalla, Honga viidentenä. Kotijoukkue Honka lähti lyhyelle maajoukkuetauolle allaan voitto, kun se kaatoi KuPS:n Kuopiossa lukemin 0-2. HJK puolestaan maali-iloitteli reippaasti ennen maajoukkuetaukoa kun se voitti JJK:n kotonaan peräti 6-2.
KuPS-voitosta huolimatta Hongan alkukausi on sujunut ailahtelevasti. Seitsemästä ottelustaan se on napsinut kolme voittoa. Tasapelejä tilillä on kaksi ja tappiota myös kaksi. Varsinkin 4-0 -lukemin tullut Inter-tappio toukokuun alussa oli joukkueelle kova pettymys.
Vierailija HJK sen sijaan on säästynyt tasapeleiltä. Kahta vierastappiota lukuunottamatta hallitseva mestari on edennyt voittojen tiellä. Pistemenetykset ovat kuitenkin saattaneet joukkueen vasta kolmannelle sijalle sarjataulukossa.
Varmaa on, että sekä HJK että Honka janoavat pisteitä ja nousua kohti sarjan kärkipaikkaa. Kumpikin joukkue kuuluu edelleen kuluvan kauden suurimpiin mestarisuosikkeihin. 
Tilastojen valossa Honka on hallinnut joukkueiden välisiä kohtaamisia. Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhteensä kymmenen kertaa. HJK:lla voittoja on yksi, Hongalla viisi. Tasapelejä joukkueet ovat pelanneet neljä kertaa.
HJK saa Honka-otteluun takaisin maajoukkuetehtävissä olleet kolme A-maajoukkuepelaajaansa sekä neljä U21-maajoukkueen mukana pelannutta pelaajaansa. Gambian maajoukkueen mukana olleet Demba Savage ja Dawda Bah saapuvat Suomeen torstaiaamuna. Hongasta U21-maajoukkueen mukana oli Juuso Simpanen.
Honka-HJK
To 9.6. klo 18.30
Tapiolan UP