Toukokuun ainoa kotiottelu edessä lauantaina – vastassa FC Inter

Sunnuntain äitienpäivän kunniaksi kannustamme tuomaan äidit katsomaan matsia – minkä tahansa lipun hankkimalla saat toisen lipun äidille kaupan päälle.

HJK vs FC Inter
La 13.5.2023 klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: Grano »

HJK palaa kahden viikon tauon jälkeen kotiyleisönsä eteen, kun joukkue isännöi lauantaina FC Interiä Bolt Arenalla. Kamppailu on samalla Klubin ainoa kotiottelu toukokuussa: Sinivalkoiset ovat reissanneet kuluvan kuun aikana jo Kuopiossa sekä Kotkassa, ja edessä ovat vielä vieraspelimatkat Tampereelle ja Maarianhaminaan.

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Sen kunniaksi Inter-peliin on mahdollista hankkia kaksi lippua yhden hinnalla. Mikäpä sen parempi tapa viettää äitienpäivän etkoja kuin lähteä äidin kanssa yhdessä matsiin. Lue lisää kampanjasta ja ottelujärjestelyistä täältä!

Granon Harri Helén jututti HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan tiimissä toimivaa valmentajakaksikkoa Tuomas Silvennoista ja Mikko Lignelliä. Katso video!

Seitsemästä ottelusta 14 pistettä haalinut Klubi pitää edelleen sarjan kärkipaikkaa hallussaan, vaikka edellisistä neljästä ottelusta pisteitä on kertynyt vain viisi. Erot ovat tosin pieniä, ja esimerkiksi kaksi ottelua vähemmän pelannut SJK on vain kolmen pisteen päässä.

Lauantain vastustaja, FC Inter, on puolestaan tietyllä tapaa sarjataulukon kummajainen. Siinä missä Klubi on tahkonnut jo seitsemän liigamatsia, ovat turkulaiset pelanneet vasta kolmesti. Ei siis ihme, että FC Inter löytyykin tällä hetkellä sarjataulukosta vasta sijalta 11.

HJK on pelannut kuluvalla viikolla jo kerran. Tiistaina Klubi ja KTP tasasivat pisteet Kotkassa dramaattisten käänteiden jälkeen: Maksim Stjopin ja Matti Peltola veivät HJK-uransa ensimmäisillä liigamaaleilla Klubin turvallisen tuntuiseen 2–0-vierasjohtoon, mutta KTP nousi toisella jaksolla tasoihin. HJK otti johtoaseman vielä kerran itselleen, kun Liam Möller osui liigadebyytissään ehdittyään olla kentällä vain 40 sekuntia. Kotkalaiset kuitenkin tasoittivat lisäajalla.

– Meidän on pystyttävä suoriutumaan edellisiä pelejä tasaisemmin läpi ottelun. Lisäksi meidän on oltava työteliäämpiä sekä vahvempia kamppailuissa ja ymmärrettävä, mitkä ovat niin sanotusti voittavia pelitekoja ja mitä voittaminen vaatii. Joudumme huomennakin tekemään kompromisseja pakotettujen vaihtojen myötä kesken ottelun, mutta siihen on vain sopeuduttava, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa.

FC Inter on pelannut viimeiseen neljään viikkoon ainoastaan yhden liigaottelun. Viime viikon perjantaina Jarkko Wissin valmentama turkulaisryhmä kärsi 1–2-tappion Seinäjoella, kun SJK kuittasi Interin loppuhetkien tasoituksen laukomalla ottelun voittomaalin lisäajalla. Interin sitä edeltävä ottelu on niinkin kaukaa kuin huhtikuun 15. päivältä, jolloin joukkue hävisi vieraskentällä Ilvekselle niin ikään 1–2.

Wiss on tunnettu nuorten pelaajien kehittäjänä, ja kaksi viime kauden HJK Klubi 04:n avainpelaajaa siirtyikin kauden päätteeksi Turkuun: Nollanelosen sisäisen maalipörssin 11 osumallaan voittanut Anton Aaltonen sekä laitahyökkääjä Daniel Rökman. Kaksikkoa ei ole vielä nähty liiganurmilla, vaan molemmat ovat saaneet alkukaudella sarjaminuutteja ainoastaan Kolmosessa pelaavassa FC Interin reservijoukkueessa.

FC Interin tuorein pelaajahankinta, SJK-ottelussa avauskokoonpanossa ollut Bismark Ampofo, kävi talvella HJK Klubi 04:n testissä. 20-vuotias ghanalainen treenasi Nollanelosen mukana pari viikkoa ja esiintyi harjoitusottelussa SexyPöxyjä vastaan, mutta sopimusta 04:ään ei syntynyt.

Loukkaantumisten osalta kuulumiset ovat pääosin hyviä, mutta yksi hyvin synkkä uutinen on valitettavasti kerrottavana: Lauantaina 20 vuotta täyttävä toppari Oliver Pettersson loukkasi polvensa torstain harjoituksissa ja on sivussa vähintäänkin kuukausia.

Bojan Radulovicin vaiva pitää hänet vielä Inter-pelistä sivussa. Espanjalaisen odotetaan olevan pelikunnossa ensi viikolla. Lisäksi Kotkassa tulleiden kolhujen vuoksi parin pelaajan pelikunto on huomisen osalta vielä kysymysmerkki.

Mutta ne positiiviset: Omatoimista treeniä joukkueharjoitusten ulkopuolella on tehnyt tällä viikolla vain Kevin Kouassivi-Benissan. Hieman pidempään sivussa olleet Miro Tenho ja Perparim Hetemaj sekä pelikieltonsa ja sairautensa selättänyt Joona Toivio ovat pelikunnossa, samoin Kotkasta sairauden vuoksi puuttunut Georgios Kanellopoulos.

Harjoitusten miesvahvuus on siten hyvällä tasolla. Kääntöpuolena on, että varsinaisia harjoituksia koko joukkue on pystynyt vetämään viime aikoina hyvin rajallisesti, koska lauantain ottelu on kolmas kahdeksaan päivään.

– Meidän pitää tietenkin pelata voitosta joka pelissä, ja jokainen piste on tärkeä. Mutta samalla on pidettävä mielessä, että nyt eletään vasta toukokuun alkupuolta. Kausi on pitkä, ja siksi katseen on oltava pelaajavalintojen osalta yksittäistä peliä pidemmällä, Koskela huomauttaa.