TPS-matsi päättyi isoon pettymykseen

Koskela: ”Meidän on oltava yksinkertaisesti huomattavasti parempia molemmissa bokseissa.”

HJK vs TPS 2-2. Katso kooste ottelusta!

HJK vs TPS 2-2

HJK haki paluuta voittojen tielle torstaina, kun vieraaksi Bolt Arenalla saapui sarjan häntäpäähän jumiutunut sarjanousija TPS. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi HJK:n 2-0 voittoon, mutta tällä kertaa TPS tarjosi kovemman vastuksen.

HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola

Ensimmäinen puoliaika

Avauksessa nähtiin kolme muutosta edellisestä Honka-kamppailusta. Pelikunnon loukkaantumisen jälkeen saavuttanut Miro Tenho palasi avauskokoonpanoon Daniel O’Shaughnessyn ottaessa vasemman pakin paikan sivussa olleen Luis Murillon sijaan. Hyökkäyspäässä puolestaan nähtiin David Browne ja Tim Väyrynen, kun Atom ja Roope Riski aloittivat ottelun vaihtopenkillä.

Ottelu lähti käyntiin HJK:n selvässä komennossa. Nikolai Alho pääsi laukomaan jo toisella minuutilla, mutta TPS-vahti Jere Koposella ei ollut vaikeuksia liimata pienestä kulmasta tullutta vetoa.

Vain pari minuuttia myöhemmin Koponen venyi erinomaisesti Riku Riskin tulisen laukauksen tielle. Paluupallossa terävimpänä oli Browne, joka kuitenkin laukoi avopaikasta karkeasti yli maalin. Seuraavaan huippupaikkaan pääsi Riski, jonka läpiajon Koponen onnistui oikea-aikaisen vastaantulon myötä nollaamaan.

Riku Riski - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Riku Riski

Klubin kovimman alkurynnistyksen laannuttua peli hieman seesteytyi. Pallonhallinta oli kuitenkin selkeästi isäntien hallussa ja TPS pyrki hyökkäämään nopeasti vastaan. Turkulaisten hyökkäyksissä kohteena oli kerta toisensa jälkeen Olawale Tehe, joka ei kuitenkaan yhdestä hyvästä murtautumisesta huolimatta kyennyt haastamaan Hugo Ketoa Klubin maalinsuulla.

Avausjakson edetessä pelin painopiste pysyi vieraiden päädyssä. TPS puolusti kuitenkin omaa boksiaan tarkasti, ja HJK ajautui pieniin tiloihin laitojen tuntumaan ja Klubi hakikin keskityksiä ahkerasti. Väyrynen pääsi kertaalleen puskemaan, mutta hankalasta asennosta lähtenyt pusku painui niukasti ohi maalin.

Lopulta ensimmäisellä nelivitosella ei maaleja nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. Ensimmäinen puolisko oli vauhdikasta ja viihdyttävää peliä, jossa paremmalla viimeistelyllä olisi ollut tekopaikat useampaankin osumaan.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
David Browne

Toinen puoliaika

HJK suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Markus Halsti tuli keskikentän keskustaan Bubacarin tilalle.

HJK jatkoi kuskin paikalla myös toisen jakson alussa. Parin minuutin jälkeen Riski murtautui oikealta laidalta ja tarjosi syötön boksiin. Pallon sai Rasmus Schüller, jonka vedon Koponen kuitenkin torjui ongelmitta. Pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko juoni jopa paremman paikan, mutta Koponen venyi ilmiömäisesti yläkulmaa kohti menneen pallon tielle.

Markus Halsti - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Markus Halsti

Paine vieraiden päädyssä kasvoi, mutta Koponen tuntui olevan kaikkialla. TPS-vahti piti joukkuettaan pystyssä torjumalla perättäin niin Schüllerin kuin Riskinkin lähietäisyydeltä tulleet puskut.

Toista jaksoa oli takana reilu kymmenen minuuttia kun helpottava avausmaali vihdoin syntyi. Oivalla pelipäällä ollut Riski harhautteli itsensä oikealta laidalta keskustaan ja ampui pallon vastustamattomasti maalin alakulmaan. Osuma oli Riskille kauden neljäs.

HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
HJK onnitelee Riku Riskiä avausmaalista.

Vain muutama minuutti myöhemmin Lingman oli lähellä tuplata HJK:n johdon, mutta keskikentän taiturin ohjaus kilpistyi tolppaan.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Lucas Lingman

HJK iski seuraavan kerran 65. minuutilla ja osuma oli kuin oppikirjasta. Klubi purki TPS:n prässin maltilla liikuttaen palloa oman boksin läpi oikealta laidalta vasemmalle. Pallo kiersi mieheltä toiselle ja keskustan kautta se pelattiin oikeaa laitaa nousseelle Alholle. Alho lähetti matalan keskityksen maalinedustalle, jonne rynninyt Väyrynen ohjasi pelivälineen taidokkaasti aivan maalin kattoon.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Tim Väyrynen

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa HJK teki lisää vaihtoja. Miro Tenho oli otettava vaihtoon, ja tilalle tuli Ivan Ostojić. Casper Terho korvasi Brownen kentällä.

Vaikka toinen jakso oli ollut alusta asti täysin HJK:n hallintaa, onnistui TPS kaventamaan vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun täysin vapaana ollut Mika Ääritalo onnistui ohittamaan Kedon.

Vieraat kaatoivat lisää kylmää vettä Klubin niskaan vielä lisajalla, kun Rasmus Holma onnistui tuomaan TPS:n tasoihin sinetöiden loppulukemiksi 2-2.

Viimeisten minuuttien takaiskut jättivät ottelusta auttamatta karvaan maun. Vaikka ottelu olikin selvästi HJK:n hallinnassa ja vain Koposen paraatipelastukset pitivät vieraita ajoittain pystyssä, ei lopputulemana irronnut piste tyydytä joukkuetta.

– Meillä oli lukematon määrä maalipaikkoja, mutta tietysti kahden maalin pitäisi riittää kolmeen pisteeseen varsinkin, kun johdamme myöhään pelissä 2-0. Muutama huonosti puolustettu tilanne avasi vastustajalle mahdollisuuksia ottelun aikana, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Lopussa olisimme voineet tehdä asioita pallollisena järkevämmin, mutta kyllä meidän on myös puolustettava paremmin. Meidän on oltava yksinkertaisesti huomattavasti parempia molemmissa bokseissa.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola
Toni Koskela

HJK vs TPS 2-2 (0-0)

56′ Riski Riku 1-0
65′ Väyrynen 2-0
87′ Ääritalo 2-1
90+2′ Holma 2-2

HJK:n kokoonpano: Keto – O’Shaughnessy, Tenho (80. Ostojić), Moren, Alho – Schüller, Bubacar (46. Halsti), Lingman – Browne (80. Terho), Väyrynen, Ri Riski

HJK pelaa seuraavan kerran jo maanantaina 28.9., kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu RoPS. Ottelu alkaa kello 18:30.

Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »