Turusta ei tuliaisia

Maanantainen reissu Turkuun ei lihottanut Klubin pistepottia, vaan tuloksena oli kauden ensimmäinen tappio.

HJK avasi pelin ryminällä. Ottelu ei ehtinyt vanheta minuttiakaan, kun Daniel O’Shaughnessyn pitkä rajaheitto tavoitti parin kimmokkeen jälkeen Eldersonin, joka pääsi viimeistelemään ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa.

Ottelu jatkui vauhdikkaana. Hyvällä pelipäällä ollut Timo Furuholm onnistui hetkeä myöhemmin tasoituksessa, kun Inter riisti pallon helsinkiläisiltä ja Furuholm puski pallon taidokkaasti verkkoon etutolpalta.

Turkulaiset rokottivat Klubin virheistä armotta. Vajaan 20 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon, kun HJK:n harhasyöttö kostautui. Inter pelasi pallon erinomaisesti karkuun juosseelle Filip Valenčičille, joka petasi paikan paikan Furuholmille eikä kokenut hyökkääjä tyhjästä maalista erehtynyt.

Ottelun avauspuoliaikaa leimasi fyysisyys. Kontaktia ei viheriöllä vältelty, vaan kentällä kamppailtiin erittäin kovaa eikä korteilta vältytty. Tunteet kiehahti yli kymmenisen minuuttia ennen puoliaikaa, kun Faith Friday Obilor taklasi erittäin kovaa Interin Luciano Balbia. Tuomiona tästä oli suora punainen kortti. Päätuomari Mattias Gestraniuksella olikin jo avauspuolikkaalla täysi työ pitää ottelu käsissään, mutta hän onnistui siinä erittäin hyvin. Punaisen kortin lisäksi avauspuolikkaalla jaettiin peräti kuusi kappaletta varoituksia.

Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika meni kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Inter käytti kentällä tilan erittäin hyvin hyödykseen ja onnistui luomaan vaarallisemmat maalipaikat. Turkulaiset hyödynsivät vierailijoiden virheet välittömästi ja iskivät erittäin terävästi vastaan.

Inter jatkoi tehokkaana

Kotijoukkue avasi toisen puolikkaan väkevästi. Peli ehti vanheta vain muutaman minuutin, kunnes Mika Ojala keskitti erinomaisesti ja Juuso Hämäläinen puski pallon vieraiden verkkoon. Tämän jälkeen HJK-valmennus haki vaihtojen kautta muutoksia ja Evans Mensah sekä Henri Toivomäki vaihdettiin kentälle.

Klubi saikin ottelua lievästi näppeihinsä, mutta vaarallisille maalintekopaikoille ei ollut asiaa. Vastaavasti erinomaisesti paikkansa hyödyntänyt Inter onnistui lisäämään johtoaan reilun vartin pelin jälkeen, kun Daniel Kamy laittoi pallon verkkoon Mika Ojalan esityöstä. Kamy pääsi puttaamaan pallon ohi voimattoman Maksim Rudakovin.

Interin maalien jälkeen ottelun intensiteetti laski selvästi. Klubi sai pidettyä palloa pidempiä jaksoja, mutta turkulaiset puolustivat hyvin eikä HJK päässyt vaarallisille maalipaikoille. Inter pystyi luomaan pari kohtalaista maalipaikkaa, mutta erinomaisella pelipäällä ollut Furuholm ei saanut hattutemppua täyteen.

Tuloksena oli siis kauden ensimmäinen tappio lukemin 1-4. Ottelu sai räjähtävän alun ja avauspuolikkaalta ei tapahtumia puuttunut. Toinen puolikas ei samanlaista ilotulitusta tarjonnut, kun neljästi osunut Inter keskittyi turvaamaan johtoaan eikä miehen alivoimalla pelannut Klubi löytänyt aukkoja kotijoukkueen puolustuksesta.

Inter pystyi hyödyntämään paikkansa erinomaisesti ja laukaisutehokkuus oli huipussaan. Varsinkin kotijoukkueen vastahyökkäykset olivat erittäin vaarallisia ja helsinkiläisten pienetkin virheet koituivat usein kalliiksi.

Katso otsikkokuvan videolta Kaan Kairisen ja Rafinhan kommentit ottelun jälkeen.

HJK:n ottelut jatkuvat perjantaina, kun kautensa terävästi aloittanut Ilves saapuu vierailulle Helsinkiin. Ilves on korjannut neljästä pelistä kymmenen pistettä ilman ainuttakaan päästettyä maalia.