Turusta tuomisina tasapelipiste

HJK joutui tyytymään yhteen pisteeseen torstaina Turussa, kun kotijoukkue FC Interin toisen puoliajan kiri nosti sen 2-2 tasatulokseen. Ottelu näytti pitkän aikaa olevan Klubin hallussa. Ensimmäisellä puoliajalla Erfan Zeneli ja Joel Pohjanpalo veivät hallitsevan mestarin jo saavuttamattoman tuntuiseen 2-0 johtoon ja toisellakin puoliajalla HJK pystyi pitkään kontrolloimaan ottelun kulkua. Jostain turkulaiset kuitenkin kaivoivat vielä uuden vaihteen ottelun viimeiseksi puolituntiseksi, ja Babacar Diallon ja Henri Lehtosen osumilla joukkue taisteli itsensä tasoihin.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti. Kummallekin joukkueelle aukesi jo ensimmäisen viiden minuutin aikana hyvä tilaisuus avausmaalin tekemiseen, mutta kauaa pidempää ensiosumaa ei jouduttu odottamaan vaikka kummatkin ensimmäiset paikkansa tuhrasivatkin. Ottelun kuudennella minuutilla Erfan Zeneli sai pallon vaarattoman oloisessa paikassa rangaistusalueen laitamilla. Laituri nosti pallon tyynesti ja tyylipuhtaasti maalin takaylänurkkaan, yli maalivahti Magnus Bahnen. Upea osuma oli Zenelin kauden toinen. HJK:n painostus jatkui maalin jälkeen. Hetkeä myöhemmin HJK pääsi nopeaan vastahyökkäykseen Sebastian Mannströmin riiston jälkeen, ja pallo pelattiin Mikael Forssellin jalkaan rangaistusalueen sisällä. Forssell kaadettiin ja pallo karkasi yli päätyrajasta, mutta protesteista huolimatta tuomari Matias Gestranius ei pitänyt tilannetta rangaistuspotkun arvoisena.

Puoliajan loppua kohden Inter onnistui hivuttautumaan peliin mukaan, mutta parhaat paikat siunaantuivat edelleen HJK:lle. Paria minuuttia ennen taukovihellystä Teemu Tainio riisti pallon keskialueella liian leppoisasti pallotelleilta Inter-pelaajilta ja jatkoi sen kärjessä häärineelle Joel Pohjanpalolle. Pohjanpalo kiihdytti vauhtiin ja pääsi vapaata kaistaa pitkin juoksemaan aina rangaistusalueelle saakka Interin puolustajien seuratessa Mikael Forssellia. Pohjanpalo kiitti saamastaan tilasta iskemällä HJK:n jo 2-0 johtoon.

• Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli hyvä draivi. Saatiin hyvä prässi päälle, Interillä oli vaikeaa saada peliään käyntiin. Luotiin tilanteita ja pidettiin peli aika hyvin kontrollissa. Oikein hyvä ensimmäinen puoliaika meiltä, kertasi päävalmentaja Sixten Boström.

Toisella puoliajalla HJK:n ote pelistä kirposi. Klubin prässi ei pystynyt antamaan painetta Interin puolustajille, eikä maalintekopaikkoja enää auennut. Toisaalta myöskään Inter ei juurikaan hätyytellyt Ville Wallénin vartioimaa maalia, kunnes 62. minuutilla Guy Gnabouyoun kaukaa lähtenyt keskitys löysi maalille nousseen toppari Boubacar Diallon, joka ehti palloon ennen vastaan tullutta Wallénia ja puski kavennuksen. Maalin jälkeen Inter löysi peliinsä uuden vaihteen ja rupesi voittamaan kaksinkamppailuja väsyneen oloisia HJK-pelaajia vastaan. Lopulta tyylikkään syöttökuvion päätteeksi Tamás Gruborovics vapautti Henri Lehtosen, ja tämä liutti pallon verkon perukoille ohi kapteeni Wallénin. Tasoituksen jälkeen HJK pystyi jälleen tasapainoisempaan peliin, muttei kyennyt luomaan tarvittavia paikkoja ottelun ratkaisemiseen.

• Jos ajattelee järjellä, niin pitäisi olla helpompi lyödä prässi päälle kun vastustaja pelaa vastatuuleen, mutta valitettavasti niin ei nyt käynyt. Inter rupesi saamaan omaa peliään käyntiin. He pääsivät liian helposti meidän prässistä ulos ja saivat kentältä tilaa. Peli muuttui vähän painiotteluksi ja tänään olimme heikompia siinä. Niiden vääntöjen lopputuloksena Inter sitten teki kaksi maalia, Boström summasi.

HJK: Wallén; Sorsa, Moren, Heikkilä, Sumusalo; Tainio; Mannström, Schüller (88′ Lod), Zeneli; Forssell (67′ Savage), Pohjanpalo (79′ Alho)

HJK siirtyi saamallaan pisteellä sarjakärkeen maalieron turvin. Klubi joutuu seuraavan viikon aikana otteluruuhkaan, sillä Inter-peliä seuraa jo sunnuntaina matka Pietarsaareen otteluun FF Jaroa vastaan. Ensi viikolla edessä on torstaina 9.5. kotiottelu sarjassa toisena tällä hetkellä kärkkyvää IFK Mariehamnia vastaan.