UCL: HJK kohtaa Färsaarten mestarin

Mestarien Liigan 1. ja 2. karsintakierrosten otteluparit arvottiin tänään Sveitsin Nyonissa. HJK kohtaa avauskierroksella färsaarelaisen Víkingurin. HJK on UEFA:n rankingissa sijalla 154, kun taas Víkingurin sijoitus on 355.

Vuonna 2008 perustettu Víkingur on voittanut kahdella edellisellä kaudella Färsaarten pääsarja Effodeildinin. Nuo kaksi mestaruutta ovat myös nuoren seuran toistaiseksi ainoat laatuaan.

Viime kaudella Mestarien Liigan karsintapaikan taannut mestaruus varmistui pienimmällä mahdollisella erolla, kun Víkingur oli kauden lopussa tasapisteissä Klaksvikin kanssa. Mestaruus ratkesi lopulta Víkingurin hyväksi parempien tilastojen myötä.

Kuluva kausi ei kuitenkaan ole sujunut Víkingurilta parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue on viidentenä, kun kausi on ylittänyt jo puolivälin. Ero kärjessä olevaan HB Torshavniin on jo 14 pistettä. Víkingur on kerännyt 14. ottelusta 23 pistettä maalierolla 22-18.

Viime kaudella Víkingur kohtasi Mestarien Liigan ensimmäisellä karsintakierroksella kosovolaisen KF Trepça’89:n. Tuosta otteluparista färsaarelaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 6-2.

Toisella kierroksella vastaan asettui islantilainen FH Hafnarfjördur, joka päätti Víkingurin Euro-taipaleen yhteistuloksella 3-1.

Víkingurin kokoonpano koostuu pääasiassa färsaarelaisista pelaajista. Joukkueesta löytyy myös muutama ulkomaalaisvahvistus, joiden harteilla lepää myös suuri vastuu maalinteosta.

Viime kaudella Färsaarten pääsarjan tehokkain maalintekijä oli Víkingurin nigerialainen Adeshina Lawal, joka iski 17 täysosumaa. Kuluvalla kaudella joukkueen tehokkain puolestaan on ollut moldovalainen Adrian Cascaval kuudella maalillaan.

HJK:n kausi on puolestaan sujunut Veikkausliigassa erinomaisesti. Klubi johtaa sarjaa 15. ottelun jälkeen kahdeksalla pisteellä ennen toisena olevaa RoPSia. Parhaillaan HJK:lla on käynnissä kahdeksan ottelun mittainen tappioton putki sarjaotteluissa.

Klubin tahtipuikkoa on heiluttanut täksi kaudeksi Helsinkiin lainalle saapunut Klauss, joka on viimeistellyt 12 osumaa. Brasilialainen on myös Veikkausliigan maalipörssin kärjessä.

Joukkueet kohtaavat ensimmäisessä osaottelussa 10. tai 11.7.2018 arvonnan mukaan Telia 5G Areenalla Helsingissä. Toinen osaottelu pelataan 17. tai 18.7.2018.

Otteluiden vaihtamisesta on jo sovittu, mutta odotamme vielä UEFA:n vahvistusta. Sopimuksen mukaan tiistaina 10.7. pelattaisiin Färsaarilla ja tiistaina 17.7. Töölössä, mutta tilanne voi muuttua. Tiedotamme heti, kun pelipäivät on vahvistettu.

Klubilla on neljä ottelua Veikkausliigassa ennen Víkingur-kamppailua. Färsaarelaiset pelaavat puolestaan kaksi ottelua ennen avauskohtaamista. 

HJK/Víkingur otteluparin voittajan seuraava vastus on valkovenäläinen FC BATE Borisov. Otteluparin häviäjä siirtyy Eurooppa Leaguen 2 karsintakierrokselle ja kohtaa ensiksi vieraissa otteluparin FC Toroedo Kutaisi (GEO)/FC Sheriffi (MDA) häviäjän.

 

Päivitetty: 21.6. klo 15.15 – Otteluiden vaihtamisesta on jo sovittu, mutta odotamme vielä UEFA:n vahvistusta. Sopimuksen mukaan tiistaina 10.7. pelattaisiin Färsaarilla ja tiistaina 17.7. Töölössä, mutta tilanne voi muuttua. Tiedotamme heti, kun pelipäivät on vahvistettu.

 

Lue lisää aiheesta:

UCL: HJK:n eurotaival alkaa vierasottelulla »